Zekat operasyonuyla ilgili yeni gelişme

Zekat, sadaka ve burs verdikleri için gözaltına alınan daha sonra serbest bırakılan 42 kişi hakkında savcılık mahkemeye itirazda bulundu. Bu kişilerin hakkında yakalama kararı çıkarılarak tutuklanmasını talep etti.

Zekat operasyonuyla ilgili yeni gelişme

Soruşturmayı yürüten savcılık, Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumakaya, Yönetim Kurulu üyeleri Semih Serhat Dumankaya ve Ayla Dumankaya Pirinççi'nin de aralarında bulunduğu 42 kişinin Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakılmasına itiraz etti.


İTİRAZ KARARA BAĞLANACAK

Savcılık, kişiler hakkında atılı suçları işlediğine ilişkin somut delillerin varlığı ve kaçma şüphelerinin olduğunu savunarak, tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. İtirazı değerlendirecek 10. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararında direnmesi durumunda bir üst mahkeme olan Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği karar verecek.


7 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI


Aralarında Dumankaya yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi önceki günkü operasyonla gözaltına alınmıştı. Dumankaya yöneticisi Halit Dumankaya ile birlikte 6 kişi tutuklanarak bu sabah cezaevine gönderildi.

Soruşturma savcısı serbest bırakılan 42 kişi için yeni bir talepte bulundu. Bu kişilerin tutuklanmasını isteyen savcı mahkemeden yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.


<< Önceki Haber Zekat operasyonuyla ilgili yeni gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER