Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturması savcılarına yakalama talebi

Eski savcılar Zekeriya Öz ve iki diğer savcı hakkında 'yakalama' talebinde bulunuldu.

Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturması savcılarına yakalama talebi

HSYK Müfettişlerinin talebi doğrultusunda Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Yolsuzluk Soruşturması Savcıları; Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında, "Örgüt kurmak", "Cebir şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmaya kısmen veya tamamen engellemek" gerekçesiyle yakalama talebinde bulundu.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturması savcıları hakkında yapmış olduğu başvuruyu Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi kabul etti.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) başta Ergenekon eski savcısı Zekeriya Öz olmak üzere 17-25 Aralık savcıları ile ilgili önce görevden uzaklaştırma daha sonra da meslekten ihraç kararı vermişti. HSYK Başmüfettişliğince haklarında soruşturma yapılan Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, 17 Aralık soruşturması savcıları Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç’in dosyaları Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı vekili Ömer Faruk Aydıner, Bakırköy 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği talepte şüphelilere atılı suç şüphesinin varlığını gösteren somut deliller oluşması, şüphelilerin dosya içerisine yansıyan eylem ve davranışlarından, delilleri yok etme ve gizleme, değiştirme hususunda kuvvetli şüphenin bulunması gerekçesiyle haklarında tutuklanma amaçlı yakalama emri düzenlenmesi istendi. Mahkeme, dosyayı inceliyor.


Yakalama mümkün değil

Ancak Savcılığın haklarında yakalama istediği Zekeriya Öz, Celal Kara, Mehmet Yüzgeç hakkındaki ihraç kararı henüz kesinleşmediği için üç savcı için yakalama kararı verilemiyor.

Üç savcıya 'darbe' suçlaması

Bakırköy Savcılığı'nın '17 -25 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturması' savcıları Celal Kara, Zekeriya Öz ve Mehmet Yüzgeç için "Örgüt kurmak", "Cebir şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmaya kısmen veya tamamen engellemek" iddiasında bulunduğu öğrenildi.
AJANSLAR
<< Önceki Haber Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturması savcılarına yakalama... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER