Zekeriya Öz'den ihraç kararıyla ilgili bomba açıklama

Savcı Zekeriya Öz, ihraç kararıyla ilgili olarak çok çarpıcı bir iddiada bulundu. Savcı Kara ise "Ve herkes herkesin tarihe nasıl geçtiğini görecek. Bizlere onur ve şeref düştü, diğerleri utansın." dedi.

Zekeriya Öz'den ihraç kararıyla ilgili bomba açıklama

17-25 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu soruşturan savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Mehmet Yüzgeç ve Muammer Akkaş ile Hakim Süleyman Karaçöl meslekten ihraç edildi.  HSYK ihraç kararını 5'e 2 oy çokluğuyla aldı.Karar ilk tepki Zekeriya Öz'den geldi. Öz Twitter'dan yaptığı açıklamada "Haberler doğruysa HSYK yetki gaspı yapmıştır.Verdiği karar yok hükmündedir verdiği kararda milletinden gecikmeden ötürü özür de dilememiştir. HSYK anayasa ve yasaları çiğneyerek savunmamızı dahi almadan yukardan aldığı talimatla bu kararları vermiştir yazıklar olsun bağımlı HSYKya. " ifadelerini kullandı. İşte Öz'ün attığı o tweetler;





Savcı Kara: Bize onur ve şeref düştü, diğerleri utansın!

Türkiye'yi sarsan 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten Savcı Celal Kara, HSYK tarafından meslek ihraç edilmesine tepki gösterdi.

Grihat.com.tr'den gazeteci Arzu Yıldız'a konuşan Kara, “Şu an bir hukuk devletine yakışmayacak birçok mağduriyet yaşanıyor. Bizlere onur ve şeref düştü, diğerleri utansın!” dedi. Kara şunları söyledi: "Yaptığımız bir yolsuzluk soruşturması, şüphelilerin kimliğine bakmadık. Hukuk ne diyorsa onu yaptık. Hukukun üstünlüğünü savunduk, üstünlerin hukukçusu olmadık. Henüz savunmam alınmadı, savunmam alınmadan, hakkımda dava açıldı. Ayrıca akabinde meslekten atılma kararı verildi. Bunlar AİHM mahkumiyet konusu olacaktır. Söylenecek pek fazla bir şey yok. Şu an bir hukuk devletine yakışmayacak birçok mağduriyet yaşanıyor. Bu durumda ne denilebilir. Herkes kendi tarihini yazar. Ve herkes herkesin tarihe nasıl geçtiğini görecek. Bizlere onur ve şeref düştü, diğerleri utansın."



<< Önceki Haber Zekeriya Öz'den ihraç kararıyla ilgili bomba açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER