Zencani önergesi AKP oylarıyla reddedildi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Nisan 14 2016
TBMM Genel Kurulu’nda CHP’nin Babek Zencani’yi kast ederek “İranlı bir iş adamının Türkiye'de rüşvet dağıttığı” iddialarının tüm boyutları ile araştırılması önergesi MHP ve HDP’nin desteğine rağmen AKP oylarıyla reddedildi.

CHP'nin araştırma önergesine MHP ve HDP'den destek geldi.
TBMM Genel Kurulu’nda CHP’nin Babek Zencani’yi kast ederek “İranlı bir iş adamının Türkiye'de rüşvet dağıttığı” iddialarının tüm boyutları ile araştırılması önergesi MHP ve HDP’nin desteğine rağmen AKP oylarıyla reddedildi.
Araştırma önergesinin gerekçesi;
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM’ye sunulan Araştırma Önergesi’nde; İran'da idama mahkum edilen iş adamı Babek Zencani'nin, 26 duruşma süren yargılaması sırasında, "Türkiye'de 8,5 milyar dolar rüşvet dağıttığı" iddiaları yer aldı.
İfadeler şöyle;
“İran Petrol Bakanlığı'na ait 2,8 milyar dolar petrol parasını çalmakla suçlanan ve 30 Aralık 2013’te İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin talimatıyla tutuklanan Zencani, Ekim 2015'te yargılanmaya başlanmıştır. Zencani'nin yargılaması 22 ay sürmüştür. Tahran Devrim Mahkemesi'ndeki 26 duruşmanın 10'u Zencani'nin savunmasıyla geçmiştir. Zencani, 200 sayfa tutan geniş bir savunma yapmış, davanın sonunda yargıç Ebul Kasım Salavati tarafından idama mahkum edilmiştir. Zencani ile birlikte yargılanan 2 eski iş ortağı da idam cezasına çarptırılmıştır.
Duruşmalarda Zencani, ABD'de kara para aklamak, banka dolandırıcılığı gibi suçlardan tutuklanan Reza Zerrab'dan "Türkiye'deki kolu" olarak söz etmiştir.
Zencani'nin, İstanbul'da bin 500 kilo altınla yakalanan uçağın havalanması için rüşvet verdiğini anlattığı iddia edilmektedir. Ayrıca, İran'ın petrol paralarını Türkiye'deki ortağı Reza Zarrab'a verdiğini anlattığı yine iddialar arasındadır ve basına yansımıştır. Basında çıkan haberlerde Reza Zarrab'ın ABD'ye gidişinin Zencani'nin yargılanmasıyla ilişkili olduğu belirtilmektedir.
İlgili haberlerde;
* Zencani'nin İran'ın petrol satışı için oluşturulan dev kayıt
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'3.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!4.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı5.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?
6.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!7.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!8.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Zelenskiy: ABD ile anlaştığımız konular var!10.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinle...


