Zeybekci: Rusya'nın muhalifleri bombalaması karışık bir durum ortaya çıkardı

Zeybekci: Rusya'nın muhalifleri bombalaması karışık bir durum ortaya çıkardı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya'nın Suriye'deki muhalifleri bombalamasının karmakarışık bir durum ortaya çıkardığını söyledi. Seçim çalışmaları için Denizli'nin Çivril ilçesine gelen Zeybekci, burada gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Zeybekci, dünyanın Türkiye'nin söylediği noktaya doğru geldiğini iddia etti.

Bakan Zeybekci, "Suriye bu hale gelmemeliydi. Bir ülke düşünün, baştan aşağı yok ediliyor, sağlam kalan yerler de yok ediliyor. Herkesin birbirine doğrultulmuş olan silahları var. Herkesin kendine ait doğruları var. Bu süreç devam ettikçe, bu bölünme parçalanma, Suriye darmadağın olmaya da devam edecek. Kaybeden Suriye olur, kaybeden Suriye halkı olacaktır. En son tabii Rusya'nın da kasıtlı olarak, yanlışlıkla mı, ki yanlışlıkla olduğunu zannetmiyoruz, bugünkü Suriye rejimine karşı, halkına zulmeden, yüz binlercesini öldüren, milyonlarcasını yurdundan eden Suriye rejimine karşı mücadele veren, genel uluslararası toplumun desteklediği Özgür Suriye Ordusu veyahut da diğer halkın temsilcileri olan gruplara karşı da Rusya'nın bombalamaları başladı. Maalesef son derece karmakarışık bir durum ortaya çıktı." dedi.

Her şeye karşı istedikleri anda biraraya gelebilen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyelerinin, Suriye'deki bu drama karşı biraraya gelmemelerini çok manidar bulduklarını belirten Zeybekci "Türkiye olarak biz elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Kuzeyde çok kısa bir sürede güvenlikli bir bölge oluşturulmasıyla ilgili Türkiye inisiyatif alacaktır ve orada en azından belirli bölgedeki insanları, oradaki vatandaşları, Suriyeli vatandaşları can güvenliği anlamında oraya, o noktaya geçirecek." diye konuştu.

'TEK PARTİLİ BİR İKTİDAR ORTAYA ÇIKACAK'

1 Kasım 2015'te yapılacak genel seçimden sonra tek başına iktidar olacaklarını öne süren Bakan Nihat Zeybekci, "Tek partili bir iktidar ortaya çıkacak, öyle görünüyor. Önümüzdeki bir ayda da bu yöne doğru eğilimin artarak devam edeceğini düşünüyorum ben. Tek başına bir iktidarın gelmesi, tek partili bir iktidarın gelmesi Türkiye'de her şeye, her alanda gerek ekonomide, gerekse Türkiye'nin uluslararası alandaki faaliyetlerine etkisi olacaktır, çünkü bir buçuk yıl içinde dört seçim yaptık. Buna ekonomik anlamda maliyetleri konusunda, ben maliyetlerinin daha ilerisinde Türkiye için zaman kaybı olarak da görmeye başlıyoruz artık. İnşallah Türkiye yeniden bir seçimsiz döneme, dört yıllık seçimsiz döneme girecek ve istikrar anlamında, ekonomik istikrar anlamında bir toparlanmaya girecektir. Onun için ihtiyaç duyulan tek başına iktidar olan bir hükümet, ihtiyaç duyulan Türkiye'nin siyasi istikrarı ile birlikte bir ekonomik istikrara doğru hızlı bir şekilde geçişidir. Siyasi istikrar anlamında da önemlidir." şeklinde konuştu.

AHMET HAKAN'A SALDIRIYA KINAMA

Gazeteci Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı nefretle kınadığını belirten Bakan Zeybekci, şunları kaydetti: "Bunun kabul edilebilir hiçbir tarafı yoktur. Bir, insan olarak nefretle kınıyorum. İki, Ahmet Hakan bir gazetecidir. Beğenirsin beğenmezsin, eleştirirsin veyahut da tam anlamıyla doğru bulursun ama hiç kimsenin bir gazeteciye görüşlerinden, fikirlerinden dolayı saldırması kabul edilebilir değildir. Nefretle ve şiddetle kınıyorum ve Ahmet Hakan'a da geçmiş oldun diyorum. Türkiye'de basına veyahut da özgür düşünceye, insanların özgürce fikirlerini beyan etmesine ve insanların bir diğeri hakkında ahlâk ve karşısındakinin kişisel haklarına zarar vermeden eleştiri haklarıdır. Özellikle siyasetteyseniz, kamu hizmeti görüyorsanız her şeyinizle kamuya açıksınızdır ve eleştirilere de açık olmanız lazım. Bu anlamda ben tabii ki hükümet olarak Sayın Başbakanımız da Ahmet Hakan'a saldırıda tavrını net olarak ortaya koydu. Ben de Nihat Zeybekci olarak söylüyorum, kabul etmemiz mümkün değildir." CİHAN
<< Önceki Haber Zeybekci: Rusya'nın muhalifleri bombalaması karışık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER