Zico’ya ödül, Meclis Başkanı'ndan övgü

Türkiye Günü'nde Zico'ya özel ödül.. Brezilya’daki Türkiye Günü’nde, Fenerbahçe’nin efsane teknik adamı Zico’ya ödül verildi. Zico, Türkiye Brezilya Kültür Merkezi’nin güzel çalışmalarını övdü. Sao Paulo Belediye Meclis Başkanı da, “Hizmet Hareketi’nin atılımları çok etkileyici” dedi

Zico’ya ödül, Meclis Başkanı'ndan övgü

Brezilya'nın Sao Paulo eyaletinin başkenti Sao Paulo'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türkiye Günü etkinlikleri kapsamında iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sunan önemli isimlere ödül verildi.

GAZETECİLER VE UZMANLARA ÖDÜL

Türkiye Brezilya Kültür Merkezi'nin organize ettiği ve Sao Paulo Belediye Meclisi'nin destek verip ev sahipliği yaptığı gecede, Fenerbahçe'nin 100. yıl şampiyonluğundaki teknik deirektörü olan ve Zico olarak tanınan Arthur Antunes Coimbra, Band TV Müdürü Caio Luiz de Carvalho, Estadao gazetesi yazarı Guga Chacra, Sao Paulo Dil Müzesi Müdürü Antonio Carlos Sartini, gazetecilik alanında çalışmalar yapan Faculdade Casper Libero adına Müdür Carlos Costa ödül aldı.

BU KUPA BÜYÜK GURUR

Real Madrid ile Atletico Madrid arasındaki Şampiyonlar Ligi final maçına televizyon yorumcusu olarak katılan Zico, İtalya'dan döner dönmez törene katıldı. Zico, ödülünü ünlü futbol menajeri Bayram Dağdeviren'den aldı. Türkiye Brezilya Kültür Merkezi'nin çalışmalarını hayranlıkla izlediğini belirten Zico, “Türkiye'de 2 yıl kaldım. Yaptığınız güzel çalışmaları yakından takip ediyorum. Sizleri tebrik ediyorum. Bu kupa büyük gurur” dedi.

YILDIZLAR GEÇİDİ

Törene Türkiye'de futbol oynamış Galatasaray'ın eski yıldız futbolcuları Capone ve Marcio Santos, Gaziantepspor'da top koşturan Ivan Saraiva de Souza, Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Brezilya asıllı Türk milli futbol takımı eski oyuncusu Mehmet Aurélio da katıldı.

ATILIMLAR ETKİLEYİCİ

Sao Paulo Belediye Meclis Başkanı Antonio Donato, “Kültür merkezinden arkadaşların davetiyle yaptığım gezi, beni Türkiye hayranı yaptı. Hizmet Hareketi'nin öncülük ettiği kurumlarla eğitim ve sosyal yardımlaşma alanlarında yapılan atılımlar çok etkileyiciydi” şeklinde konuştu.

ÜÇÜNCÜ KEZ, İKİ ÜLKE DİYALOĞUNA KATKI SEVİNCİ

Türkiye-Brezilya Kültür Merkezi Kurucusu ve Başkanı Mustafa Göktepe, ülkenin 12 milyon nüfuslu Sao Paulo kentinin Belediye Meclisi'nde 3 yıl önce, hemen bir yıl sonra da 42 milyon nüfuslu Sao Paulo Eyalet Meclisi'nde Türkiye Günü ilan edildiğine dikkat çekerek, “Üçüncü kez Türkiye Brezilya Kültür Merkezi olarak Meclis'te bu organizasyonu gerçekleştirmenin ve ülkeler arasındaki ilişkilere ve diyaloğa katkı sunan isimlere ödül vermenin sevincini yaşıyoruz” diye konuştu.  

<< Önceki Haber Zico’ya ödül, Meclis Başkanı'ndan övgü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER