Zindandan Hukuk fakültesine

Birsen Atayün, eşi Eski Kom Şube Müdürü Anadolu Atayün'ün kaydını Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne yaptırdı.

Zindandan Hukuk fakültesine

Konya'da hırsızlıktan 180 yıl hapis cezası alan şahsın şikayeti üzerine tutuklanan Eski Emniyet Müdürü Anadolu Atayün'ün eşi Birsen Atayün, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanan eşinin kaydını kaptırdı. Kayıt işlemini gerçekleştirdikten sonra Cebeci Kampüsü girişinde açıklamalarda bulunan Birsen Atayün, ders programlarını öğrenmek ve ders seçimlerini yapmak için hukuk fakültesine geldiğini söyledi.


Atayün, kolejden akademiye geçerken de eşinin hukuk fakültesini okumak gibi bir hayalinin olduğunu kaydetti. O zamanlar akademinin izin vermediğini ve böyle bir af çıkınca eşinin başvuruyu yaptığını ifade eden Atayün, "Zaten mesleğinden dolayı da hukuk bilgisi çok fazla. Bir de ayrıca bunun eğitimini alıp diploması da elinde olursa, bu kadar hukuksuzluğun yaşandığı böyle bir dönemde kendisi için daha iyi olacağını gördü." diye konuştu.


KENDİ DAVALARINA İYİ HAZIRLANIYOR
Sınav ve derslerin nasıl takip edileceğiyle ilgili konuşan Birsen Atayün, şunları söyledi: "Gerçekten zor olacak. Ben kitaplarını alıp hocalarıyla görüşeceğim. Derslere devam çok mecbur değil, Anadolu Bey çok iyi bir okuyucudur. İmtihan döneminde ne olacak bilmiyorum. Cezaevinde nasıl uygulanıyor, imtihana getiriyorlar mı bilmiyorum ama Anadolu Bey yapar. Kendisinin yargılandığı dosyaları tek tek okuyor. Oradan notlar çıkarıyor. Avukatlarına yardımcı oluyor. Anadolu Bey'in parmağı şişmiş vaziyette. Notlar çıkarmaktan. Kendi davalarına iyi hazırlanıyor. Cezaevine kitaplarını götüreceğim eminim hepsini su gibi bitirecektir."
<< Önceki Haber Zindandan Hukuk fakültesine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER