Ziraat Bankası - Demirören gerginliği artıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ekim 7 2021
Demirören Grubu'nun borçlarının 2 milyar doları aştığı, 750 milyon dolarlık kredi konusunda köşeye sıkışan Ziraat Bankası'yla arasının gergin olduğu iddia edildi.
Demirören grubunun Ziraat Bankası’ndan Doğan Medya’yı satın almak için çektiği 750 milyon dolarlık krediyi ödemediği iddiaları uzun süredir tartışma konusu. Bankadan daha önce yapılan açıklamalar ortada bir sorun olduğuna işaret ediyor.
Sözcü'den Serpil Yılmaz bugünkü yazısında Banka ve Demirören grubu arasında gerginliğin arttığını yazdı. Grubun borçlarının 2 milyar doları aştığının söylendiğini yazan Yılmaz, Ziraat Bankası'nın borçların yeniden bir yapılandırılma talebine yanıt vermediğini dile getirdi.
Yılmaz'ın yazısı şu şekilde:
"Demirören, Doğan Medya satın alınmasında kullandığı 750 milyon dolar kredi karşılığında, Kemer Country projesi içinde yer alan araziyi 300 milyon dolar değerleme ile bankaya ipotek etmişti.
İBB bu araziye konut imarı vermedi.
Demirören kredi borcunu da ödeyemedi. Bugün 300 değil, 30 milyon dolar bile zor edecek olan arazi Ziraat'e geçti. Demirören için zor günler başladı…
Uluslararası haber ajansı Reuters 5 Ekim'de servis ettiği haberde, bankacı haber kaynaklarından birisinin “Şirket, ana işletmelerden para kazanmakta zorluk çekiyor, bu durum borç yapılandırmalarını güçleştiriyor” sözlerine yer verdi.
Demirören Holding'in bankalarla anlaşarak yapılandırmaya çalıştığı kredi borcu 2 milyar dolara ulaşmış.
Bazı kaynaklara göre faizle birlikte borç tutarı bu rakamı da aşıyor.
Bloomberg ise geçtiğimiz ay grubun 1.5 milyar dolarlık borç yapılandırma için bankalarla görüşmeye başladığı haberini paylaşmıştı.
Benim kaynaklarım da Demirören'e Ziraat kapsının kapandığını söylüyorlar.
Zira Ziraat Bankası Yöneti
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler3.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı
6.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'7.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor8.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...9.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







