Himmeti Ali Tutma Zamanları ... Ziyaret notlarI
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ekim 10 2023
Samanyoluhaber.com yazarı Faruk Mercan 'Fethullah Gülen Hocaefendi’yi ziyaret' notlarını paylaştı
FARUK MERCAN
Ziyaret notları…
Kıymetli bir heyet Fethullah Gülen Hocaefendi ile görüşüyor İçlerinden biri, “Hocam size dua etmek istiyoruz, nasıl dua etmemizi istersiniz?” diyor. Hocaefendi, “Allah istikametten ayırmasın diyelim” cevabını veriyor. Daha üç gün önce yine misafirleri ile görüştüğü salondayız. Misafirler oturur oturmaz ağzından aynı dualar döküldü: “Allah afiyet versin, Cenab-ı Hak istikametten ayırmasın…”
Bir başka gün bir misafir grubu ayrılmak için izin istiyor ve kendisinden dua talep ediyorlar. Hocaefendi “Allah ihlasla Hizmet yolunda daim eylesin” diyerek onlara dua ediyor. Misafirler bu cümlenin devamı gelecekmiş gibi biraz bekliyorlar, Hocaefendi onların bu beklentisini görünce şöyle diyor: “Bu duanın daha ötesi yok ki...”
Size nasıl dua edelim denildiğinde Hocaefendi, hastalıklarına şifa için dua edilmesini isteyebilirdi veya şahsi ile alakalı başka bir şey söyleyebilirdi. Ama Hizmet yolundaki bütün insanlarımızı ihata edecek şekilde, istikamet üzere olmamız için bu külli duayı salık veriyor.
Talebelerinin anlattığına göre Bediüzzaman Hazretlerinin çok uzun bir dua listesi varmış. Bütün peygamberleri, velileri, talebelerini, kapsayan bir dua listesi… Erkenden kalkan, teheccüt namazı kılan Bediüzzaman Hazretleri hemen her gün bu dua listesi ile dualarını tamamladıktan sonra talebeleri ile sabah namazı kılarmış.
Hocaefendi de hayatı boyunca hep böyle dua listeleri ile insanlarımıza dua etti. Hep duanın ehemmiyetine, husûsiyle külli yapılan, aynı anda çarpan kalplerden yükselen duaların ehemmiyetine işaret etti.
Bu kutsi Hizmet dairesinde bulunan insanların birbirlerine yapacakları en güzel dua başka ne olabilir?
“Allah bizi istikametten ayırmasın, ihlasla hizmet yolunda daim eylesin” duasına bütün hücrelerimizle her gün “âmin” de
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!2.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!3.AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!4.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...5.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'
6.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!7.Barış Boyun davası: Mahkeme salonu karıştı jandarma biber gazı kullandı8.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'9.Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emrullah Erdinç'e gözaltı10.Rusya askeri hedeflerinden vazgeçmeyecek ve Batı

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN








