Zonguldak Ereğli TSO Başkanı Tetiker: Siyaset bize engel oldu


ZONGULDAK (CİHAN)- Zonguldak Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yaşar Tetiker, "Bir buçuk yıllık görev süresi içerisinde önümüze koyduğumuz dört temel hedefte ciddi başarılar elde ettik, ancak tersaneler ve ERDEMİR ile ilişkiler konusunda siyaset bize engel oldu." dedi.

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, beraberinde TSO yönetim kurulu üyeleri ile Organize Sanayi Bölgesi'nde basın toplantısı düzenledi. Tetiker, toplantısında AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan olmak üzere, bazı kurum yöneticilerini hedef alan açıklamalarda bulundu.

Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulmasına hayal olarak bakanların şimdilerde bu düşüncelerinin yanlış olduğunu söylediklerini kaydeden Tetiker, "90'lı yıllarda OSB programa alınırken uğraştığım çalışmada herkes bu bir hayaldi diyordu. Ereğli'nin OSB'ye ihtiyacı yoktur, Erdemir'den sonra ikinci bir hava kirliliğini kaldırmaz diyen yerel yönetimin başındaki şahıs ve onun etrafında birleşen insanlar OSB'ye karşıydılar. Bugün aynı şahıs hayatımın en büyük hatası OSB'ye hayır dememdir diyerek beyan etmiştir. Bize bu mutluluk yeter. Bugün olmayan bir kurumun başkanı gözüken o şahıs, Ereğli'ye bir çivi çakanın elini değil ayağını öperim diyor. Ama dün nasıl OSB'ye karşıysa bugün de çıkmış, Ereğli'nin limana ihtiyacı yok diyor. İkinci spekülasyon ise şu ticaret odası ne yapar? Diğer bölgelere de bakın bu sorunun en büyük cevabı OSB'dir. En son göreve geldiğimde 400 civarında işçi çalışıyordu, şu anda lojistik hizmetleri ile birlikte bin 250'leri bulduk. Demek ki bu yüzde 300 artabiliyormuş. Ne yaptık biz, basit operasyonlarla gelir gelmez hantallaşmış yapıyı ortadan kaldırdık. 56 Parselde adamlar peşinatı yatırmış, 17 tane burada parsel sahibi 10 senedir bir çivi çakmamış, taksitlerini de doğru dürüst yatırmamış. Nemalanmak gayesi ile buradan yer almış. Biz 17 tanesini tasfiye ettik, attık. 17 Parsel sahibinin atılmasıyla yerine gelenler süratle inşaatlarına başlamış. 200 hektarlık bir büyüklüktedir burası. Sahipsiz bir memlekette yaşıyoruz maalesef, eğer sahibimiz olmuş olsaydı Alaplı OSB ile birleşirdi, bizim düşüncemiz Alaplı OSB'ye gerek yok büyümemiz gerekiyor dedik ama muhalefet ettiler, Alaplı'yı bizden ayırdılar. Alaplı tekrar bizim müteşebbis heyetlerimiz tarafından birleştirilmek isteniyor ama yapılan hiçbir şey yok." dedi.

Tersaneler bölgesinin canlandırılacağı sözlerini unutmadıklarını kaydeden Tetiker, "En büyük hedeflerimizden biri Ereğli'nin OSB'sini rehabilite etmek, tersaneleri canlandırmak, Erdemir ile ilgili ilişkiler ve öğrenci sayıları hedefimiz vardı. Bunların hepsinden sonuç aldık. Erdemir ile ilişkilerimizde ve tersaneler bölgesinde siyasi engeller gördük. Ey TSO Başkanı tersaneler bölgesi sensiz de olur, çık aradan dendi mi, dendi. Ben tamam dedim, bizi bir tek şey ilgilendirir o 3-4 bin kişi çalışsın, kardeşlerimiz evlatlarımız ekmek yesin. Hala bekliyoruz, hala netice alınmış değil. Bana belge ile gelmediler diyor vekil, kardeşim sana ne belgesi gelecek. Olmayan kurumun başındaki şahıs, limana ihtiyacı yok diyen şahıs biz Ereğli'nin limana ihtiyacı olduğunu da anlattık. Liman müsaadesini aldık, her şey bitmiş, ortak bir organizasyon ile yola çıkmışız, anonim şirket kuruluyor, toplantı yapılıyor işi sulandırıyorsun, bu Kdz. Ereğli'ye yapılan en büyük ihanettir dediğim de bu. Her seferinde de bunu söylerim. OSB'nin içerisinde bir çivin varsa çık çivi çaktım de ben bileyim, bilmeyenler de öğrensin. Bizim mücadelemiz ekmek kavgası." diye konuştu.

"SEÇİME 2 AY KALA ESKİ HASTANE BİNASINI ORTAYA ATTILAR"

Göreve geldiklerinde üniversite öğrenci sayısının bin 700 olduğunu kaydeden Tetiker, şöyle devam etti: "Şu an öğrenci sayısı 4 bin 200 civarlarında. 4 senedir görevde alan bir milletvekili var, bir garip TSO var, yaptıklarımız işte ortada. Rektör bize diyor ki bana kantin yemekhane yap oluştur ben sana öğrenci sayısını ilk sene 5, ikinci sene 10 bine çıkartayım diyor, yapıp bitiriyoruz. 4 senedir görevdesin ey milletvekili, aynı operasyonu sen de yapsaydın? Seçimlere 2 ay kalmış, parlatma turları başlamış. Her zaman olduğu gibi çıkar bu ayakkabı boyacıları, tiyatro sahnelerinde oynayanlar. Bu parlatmalar ne diyor bilboardlarda, benim sormam hakkım değil mi? Hastaneyi yapıp yıksak desek 5 sene geçer. Fakültenin yanında yer var, rektör ile mutabakat yaparsın bunu canlandırırsın. Erdemir de onu halletsin, Eğitim Müdürlüğü'ndeki yeri varsın, hiç bina yapmaya gerek kalmadan 2-3 bin öğrenci sayımız daha da artar, bizim üzerinde durduğumuz da bu. Ereğli'nin zaman kaybına tahammülü yok. Hastane yapıldı yıkıldı diyene kadar 5 sene geçecek o sürede atı alan Üsküdar'ı geçecek. En son rektör ile görüştük ben 2 bin sayısını artıracağım dedi. Bana sahilden yer bulun dediler, Eğitim Fakültesi'nin yerini bulduk. Sanayicimiz, tüccarımız üstlensin, belediyeyi de alalım gelirse. Madem bir platform kurulmuş Ereğli'nin geleceğini kurtaracaklarmış, tamam itirazım yok, olayları takip ediyoruz, ben de Sertan Yalçın'ı verdim, diyorum ki tiyatroya dönüşmesin."

TSO başkan yardımcıları Sertan Yalçın, Mehmet Çivici ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Gürdal Dağlı'nın da hazır bulunduğu ziyarette, Obal Alüminyum sahiplerinden Zeki Çakır ve Çınar Boru sahiplerinden Abdurrahman Çınar da çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi verdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Zonguldak Ereğli TSO Başkanı Tetiker: Siyaset bize engel oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER