Zonguldak'ın 3 köyünde 96 öğrenci, halen okula başlayamadı

Zonguldak'ın 3 köyünde 96 öğrenci, halen okula başlayamadı

Zonguldak'ın Kaleoğlu, Eceler ve Çukurören köylerinden taşımalı eğitimle okula giden 96 öğrenci, okulların açılmasının üzerinden 18 gün geçmesine rağmen servis ihalesi yapılamadığı için okula başlayamadı. Bazı veliler çocuklarını kendi imkanlarıyla okula götürdüklerini ancak sınıfın boş olması nedeniyle mağduriyetlerinin devam ettiğini belirtti.

Taşımalı sistemle eğitim gören 130 kişilik Murat Kayhan İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, servis ihalesi yapılamadığı için okulların başladığı 28 Eylül tarihinden ders başı yapamadı.

Servis olmadığı için okula gönderilmeyen öğrenciler evde ders yaparak ve oyun oynayarak vakit geçirirken, bazı öğrenciler özel araçlarla okula götürülüyor. Servis olmadığı için öğrencilerin okula gitmemesi nedeniyle öğretmenler, sınıfta ikişer üçer öğrenciyle ders yapmaya çalışıyor. Veliler kendilerine mağduriyet yaşatan yetkililere tepki gösterdi.

3 çocuğu da aynı okulda eğitim gören anne Birsen Boz (28), "Hem öğretmen hem de servis problemimiz var. Daha önceki senelerde yaşadığımız mağduriyetler bu yıl daha da arttı. Çocuklar okula gidemediği için köyde insan kalmadı, bir çoğu taşındı. İnsanlar bu yüzden göç ediyorlar. Artık sıra bize geldi. Bazen kendi imkanlarımızla gönderiyoruz. Diğer öğrenciler de servis olmadığı için gelemiyor ve ders olmuyor. Bu kez çocukları eve gönderiyorlar. Derslerini evde bazen birlikte yapıyoruz. Bu işe bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz. Buna birisi dur desin." dedi.

Yetkililer ise taşımalı ihale sisteminin ilçe ilçe yapıldığını ileri sürerek, sözü geçen okulun taşıma ihalesi için çalıştıklarını kaydetti.
CİHAN
<< Önceki Haber Zonguldak'ın 3 köyünde 96 öğrenci, halen okula başlayamadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER