Zonguldak'ta 'Bilim Fuarı' açıldı

Zonguldak'ta 'Bilim Fuarı' açıldı

Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi tarafından 'TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı' sergisi açıldı.

Fuarda Müdür Yardımcısı Elektronik Öğretmeni Tolunay Demirci, Elektronik Öğretmeni Bedriye Ermiş, Elektrik Öğretmeni İsmet Karagöz ve Elektronik Usta Öğreticisi Oktay Şenel danışmanlığında 25 öğrencinin 4 aylık çalışması sonucu hazırladığı 25 proje yer alıyor.

'TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılış programına katılan Zonguldak eski Valisi Yavuz Erkmen, yaptığı konuşmada, "Bir toplumun kalkınması hiç şüphesiz ki eğitim ve bilimle olmaktadır. Fuarınızda patent alınabilecek birçok ürün var. İhmal etmeden patentlerini almakta fayda var. Bu fuar etkinliğinin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim." dedi.

Programın açılışına Milli Eğitim Şube Müdürü Dursun Şen, Esnaf Odaları Başkanı Muharrem Coşkun, Elektrikçiler ve Radyocular Odası Başkanı İbrahim Artikar, Bilim Sanat Merkezi Müdürü Ayhan Cora, Fener İÖO Müdürü Nihat An, Türk Eğitim Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, Aktif Eğitimciler Sendikası Zonguldak İl Temsilcisi Yıldıray Uysal, Belediye İş Sendikası Başkanı Tahsin Atayan, Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Sezgin Örmeci, Yüksek Mühendis Ayşin Şenel, Mühendis Yasir Özerhan, Mühendis Erman Çokluk, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

'Robot kol' adlı projeyi yapan Cihan Özgen, "Boş duracağımıza burada çalışıp ülkemize katma değer sağlıyoruz. Bence herkes çalışıp üretmeli. Boş durmakla ne karın doyuyor ne de ülke kalkınıyor. Biz bu projelerimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Bize bu imkanı sağlayan öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Zonguldak'ta 'Bilim Fuarı' açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER