Zorunlu trafik sigortasındaki artış vatandaşın cebini yakıyor


Zorunlu trafik sigortasındaki yüzde 150'ye varan artış vatandaşın cebini yakıyor. Poliçe yenilemek isteyen araç sahipleri sigorta şirketlerinin vermiş olduğu fiyatlara tepki göstererek, zorunlu trafik sigortalarının kasko fiyatları ile aynı olduğunu ifade ediyor.

Harun Gökçeoğlu isimli araç sahibi geçen yıl 173 liraya yaptırdığı trafik sigortasını bu yıl 423 liraya yaptırdığını belirterek fiyatın bu kadar yüksek olmasının pek çok araç sahibini sıkıntıya soktuğunu söyledi. Gökçeoğlu, şunları kaydetti: "Trafik sigortasının bu kadar yükselmesine bir anlam veremiyorum. Çünkü böyle bir artış hiçbir şeyde yok. Sigorta acenteleri neye göre ve nasıl belirliyor. Ben hiç trafik kazası yapmadım ama geçen yılla bu yıl arasındaki fiyat fakı yüzde, 150'ye yaklaştı. Bu oran herkeste farklılık gösteriyor. Kimi daha fazla kimi ise yüzde 100'ün üzerinde. Düşük gelirli birisi bu parayı nasıl ödesin yada fiyatların bu kadar yüksek oranda olması pek çok araç sahibinin araçlarını sigorta yaptıramamasına sebep olur. Devlet yetkilileri mutlaka bu yanlışa bir çözüm bulması gerekir."

'TRAFİK SİGORTASI YÜZDE 100 ARTMIŞ'

Necati Özer de benzer ifadeler kullanarak geçen yıl 258 liraya yaptırdığı trafik sigortasını bu yıl 528 liraya yaptırdığını anlattı. Özer, şu ifadeleri kullandı: "Trafik sigortası yüzde 100 artmış. Çevremdeki pek çok kişi ise yüzde 100'ün üzerinde araç sigortalarını yaptırdı. Böyle giderse araç sigortasını yaptıramayan çok insan olur. Bu kadar yükselmesi hiç de adil değil. Her şeye zam geliyor ama sigortaya gelen yüksek zam bizleri zor durumda bıraktı. Daha önce kaza yapan bir araç sahibi daha fazla öderken, hiç kazası olmayan vatandaşta ona yakın sigorta ücreti ödüyor. Birilerinin çıkıp bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Devlet yetkililerimizin mutlaka bu yanlışa dur demesini istiyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Zorunlu trafik sigortasındaki artış vatandaşın cebini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER