Zulüm şehir şehir geziyor

Nefret operasyonları kapsamında okul, yurt ve dershane kapatma işemleri dün de sürdü. Sakarya Serdivan'da 102 öğrencinin kaldığı yurt, öğrencilerin eşyalarını almasına fırsat verilmeden kapatıldı. Elazığ'da YGS'ye 20 gün kala dershanenin kapısına kilit vuruldu. Van Erciş'te ise madalyalı okul, polis eşliğinde denetimden geçti.

Zulüm şehir şehir geziyor


Başarılarıyla adlarından söz ettiren eğitim kurumlarına yönelik Nefret operasyonları devam ediyor. Önceki gün Erzurum'da 4 eğitim kurumuna el konulmasının ardından, dün de Sakarya, Elazığ ve Van'da kapatma ve polis baskınları gerçekleştirildi. Operasyonların kapsamında Sakarya'nın Serdivan ilçesindeki özel öğrenci yurdu ‘imar mevzuatına aykırı yapıldığı' gerekçesiyle kapatıldı. Sabah saatlerinde Çevik Kuvvet eşliğinde yurda gelen zabıtalar, mühürleme işlemi yapılacağını bildirdi. Avukat ve yurt yetkilileri, binada eğitimin devam ettiğini, 102 öğrencinin mağdur olmaması için itirazları sonuçlanana kadar süre verilmesini istedi. Ancak bu talebi dikkate almayan zabıta, öğrencilerin eşyalarını almalarına dahi fırsat vermeden yurdu mühürledi. Yurt yönetimi, yürütmenin durdurulması için idare mahkemesine başvuruda bulunulurken, tazminat davası da açılacağını belirtti.

YGS'YE 20 GÜN KALA KAPATMA

Elazığ'da ise bir dershanenin merkez ve Bahçelievler şubesi zabıta tarafından çalışanlar dışarı çıkartılarak mühürlendi. Girişe, “Bu iş yeri Elazığ Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 15.02.2016 tarih ve 1735858 sayılı yazılarına istinaden kapatılmıştır.” yazısı asıldı. YGS'ye 20 gün kala yapılan kapatmanın öğrencileri zor durumda bıraktığını belirten kurum avukatı İrfan Sönmez, “Çocukların eğitim düzeyini yükselten bir kurumun devlete ne zararı olabilir?” diye sordu. İlgili yönetmelik gereği bir aylık sürenin verilmediğini belirten Sönmez, şunları söyledi: “Bu karar hukuka aykırıdır. Anayasa Mahkemesi'nin bununla ilgili kararı vardır. Bu kararı yönetmelikle bertaraf edemezsiniz. Ancak Anayasa'yı değiştirirsiniz, ondan sonra düzenleme yaparsınız. Ahlakî olarak yanlıştır. Yürütmenin durdurulması talebimiz olmasına rağmen bekliyoruz. Mahkemenin ne zaman karar vereceğini de bilemiyoruz.”

MADALYALI OKULA BASKIN

Van Erciş'te, Doğu Anadolu Bölgesi'nde en çok madalya kazanan okuluna sabah saatlerinde polis tarafından baskın yapıldı. Öğrencilerin derste olduğu saatte gerçekleştirilen baskını duyan veliler okula akın etti. Milli Eğitim, SGK, Çevre ve Şehircilik müdürlükleri ile Maliye ekipleri incelemede bulundu. Bilgisayarların imajları ve güvenlik kamerası görüntüleri alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Güvenlik Şube, Çevik Kuvvet polisleriyle birlikte, 4 kurumdan gelen müfettişler yaklaşık 4 saat süren aramaların ardından okuldan ayrıldı. Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın istemiyle Sulh Ceza Hakimliği tarafından arama kararının çıkartıldığını belirten Avukat Nihat Yardımcı, hesap verilemeyecek bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, “Yapılan arama ve denetimlerde suça delil teşkil edecek bir delil bulunamadı. Bir şey çıkmayacağını biz zaten biliyorduk. Onlar da gelip bunu teyit etmiş oldu.” ifadelerini kullandı.

ZAMAN
<< Önceki Haber Zulüm şehir şehir geziyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER