1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak için başvuru yapıldı

KESK, DİSK, TTB ve TMMOB, 1 Mayıs’ı bu yıl Taksim’de kutlama kararı aldı.

SHABER3.COM

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB), 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama kararı aldı. Sendika ve meslek örgütleri, aldıkları karar doğrultusunda da İstanbul Valiliği’ne başvuruda bulundu. 

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Raşit Tükel’den oluşan heyet, bugün İstanbul Valisi Vasip Şahin’le görüşme gerçekleştirdi.

TAKSİM İÇİN BAŞVURU YAPILDI
Görüşme sonrası Mezopotamya Ajansı’na konuşan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, “Geçen hafta Perşembe günün dörtlü olarak İçişleri Bakanlığı ile bir görüşme gerçekleştirdik. İstanbul’un özellikle 1977 katliamından sonra emekçiler açısından tarihsel bir öneme sahip olduğunu ve bu nedenle Taksim’de kutlamak istediğimizi belirttik. İstanbul Valiliği’ne başvurumuzu yaptık. Bir an önce bunun olumlu karşılanması için önerilerimizi sunduk” dedi.

OHAL VE SAVAŞA KARŞI’
Kadınların OHAL, KHK ve hükümetin muhalefeti sindirme politikalarına karşı 8 Mart’ta alanlara çıktığında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını ifade eden Bozgeyik, şunları söyledi:

“Hükümetin bu yaklaşımlarını 1 Mayıs açısından da değerlendirerek, yasakçı eğilimlere girmemesi görüşlerimizi ilettik. Özellikle 2018 emekçiler açısından çok önemli. Çünkü OHAL saldırıları, KHK ihraçları, Ortadoğu’da gelişen savaş politikaları, Suriye’deki bu paylaşım savaşına Türkiye’nin dahil olması nedeniyle bunlar doğrudan emekçileri etkiliyor. Bu 1 Mayıs’ı da hem OHAL’e hem savaşa karşı demokrasi ve barışın yeniden tesis edilmesi açısından taleplerimizi güçlü bir şekilde ilettik ve 1 Mayıs için şimdiden çalışmalarımıza başladık."
<< Önceki Haber 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak için başvuru yapıldı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER