1 yaşındaki Rus kızı Oksana, oryantiring sporcusu anne babasıyla 8 ülke dolaştı


Oryantiring sporcusu Rus harita mühendisi çift, harita ve pusula yardımıyla koşarken bir yaşındaki kızları Oksana'yı sporcu arkadaşlarına emanet ediyor.

Rus oryantiring sporcusu Ivan-(27)Daria(26) Sadovnikova çift, ülkeler arası katıldıkları oryantiring yarışlarına bir yaşındaki kızları Oksana'yıda yanlarında ayırmıyor. Bir yaşında olan Oksana, dünyada geldikten sonra anne ve babasıyla birlikte bugüne kadar Sırbistan, Norveç, Danimarka, Avusturya, Türkiye, Macaristan, Finlandiya ve Portekiz'de yapılan oryantiring yarışlarına katılıyor.

Ivan-Daria Sadovnikova çifti, Moskova'da harita mühendisliği bürolarının bulunduğunu ve 12 yalından bu yana oryantirin sporu yaptıklarını söylüyor.

Rus harita mühendisi çift, kızları Oksana'nında ileri de oryantiring sporcusu olmasını istediklerini belirtiyor. Ivan Sadavnikov, "Kızım Oksana bizimle birlikte dünyaya geldikten bir yıl içinde 8 ülkeye gitti. Zamana karşı yarışlarda kızımı arkadaşlarımıza teslim ediyoruz. Oksana'da oryantiringle anne karnında tanıştı, 4 aylık sonrası bizimle ülke ülke dolaşarak devam ediyor." diye konuştu.

Oryantiring sporcusu anne Daria Sadovrikova, kızı Oksana'nın uluslararası yarışların maskotu haline geldiğini, yarışlarda kızını bakması için genelde koşuyu bitiren arkadaşlarına telim ettiğini ifade etti.
CİHAN
<< Önceki Haber 1 yaşındaki Rus kızı Oksana, oryantiring sporcusu anne... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER