14. Ağır Ceza Mahkemesi görevsizlik itirazlarını reddetti


Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da aralarında olduğu 33 isim hakkında 'Tahşiyecilere kumpas' iddiasıyla açılan davada, avukatların 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptıkları görevsizlik itirazı reddedildi. Mahkeme verdiği ara kararda, davaya bakmaya devam edeceğini açıkladı.

'Tahşiyecilere kumpas' iddiasıyla açılan davanın sabah başlayan duruşması devam ediyor. Geçen hafta aynı mahkeme, Hrant Dink davasında görevsizlik isteyerek davanın 5. Ağır Ceza'ya devredilmesine karar vermişti. Sanık avukatları, aynı şekilde bu dava için de mahkemenin görevsizlik kararı vermesini istedi. Ara veren mahkeme, Hrant Dink davasının ana davayla birleştirildiği için görevsizlik verdiklerini, bu davanın başka bir mahkeme ya da davayla irtibatlı olmadığı gerekçesiyle görevsizlik itirazlarını reddetti.

Davada yargılanan Hidayet Karaca bir yılı aşkın süredir Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor. Aynı davadan tutuklu polis müdürleri ve amirlerinin de tutuklulukları 1 yılı aşkın süredir devam ediyor. Davada 10 tutuklu olmak üzere 33 sanık yargılanıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber 14. Ağır Ceza Mahkemesi görevsizlik itirazlarını reddetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER