14 baro: Önceki olayların sorumluları yargılansaydı bu katliamlar yaşanmazdı

14 baro: Önceki olayların sorumluları yargılansaydı bu katliamlar yaşanmazdı

Doğu ve Güneydoğu'daki 14 baro, Ankara'daki bombalı terör saldırısını kınadı. Barolar, yaşanan katliamdaki zafiyetleri daha önce meydana gelen büyük olayların aydınlatılmaması ve sorumluların yargılanmamasına bağladı.

14 baro, Şanlıurfa Barosu ev sahipliğinde Ankara'daki patlama ile ilgili açıklama yaptı.
Şanlıurfa Barosu'na bağlı avukatlar patlamayı protesto için bir gün duruşmalara katılmayarak boykot etti. Basın açıklamasına avukatlar siyah kurdele takarak katıldı.
Şırnak, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Bingöl, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Tunceli, Van, Ağrı ve Şanlıurfa barolarının ortak açıklamasında, patlamada sorumlu bulunanların derhal istifa etmesi vurgusu yapıldı.

Adliye önünde çok sayıda avukatın eşlik ettiği açıklama, Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe tarafından okundu. Delebe, bu bombaların toplumun birlikte ve barış içinde yaşama iradesine büyük darbe vurduğunun altını çizdi. Günler öncesinde böyle bir mitingin yapılacağını herkesin bilmesine rağmen hiçbir güvenlik önleminin alınmadığını aktaran Delebe, İçişleri Bakanının 'güvenlik zaafiyeti yok' açıklamalarına da sert tepki verdi.

"Bu ülkenin başkentinde bile insanlar güvenli bir şekilde toplanamayacaklarsa bundan sorumlu olanların o koltuklarda varlığının bir gerekçesi olamaz. Bu olayda ihmali olanlar derhal açığa alınmalı ve görevden alınmalıdır." diyen Delebe, şöyle devam etti: "Şu çok iyi bilinmelidir ki daha önce yaşanan katliamlarda ihmali olanlar, sorumluları ve arka planda bulunanlar açığa çıkarılmış olsa ve gerekli yargılamalar yapılmış olsaydı böylesi katliamlar bu rahatlıkla gerçekleştirilmeyecek ve belki de önlenebilecekti."

Hiçbir katliamın faillerinin sorgulanmamasının yeni katliamları tetiklediğini aktaran Delebe, "Suruç'ta o güzel ve yürekli insanları patlatanlar ve barışımızı ortadan kaldıranlarla ilgili ihmali olan, sorumluluğu olan kimse bulunamadı. Reyhanlı ve Niğde saldırılarının failleri ve destekçileri bulunamadı. Belki de katliamlar gereği gibi soruşturulsa arkasındaki güçler sorgulanmasa bir sonrasında yaşanan katliamlar yaşanmayacaktı." diye konuştu.

PKK'nın eylemsizlik kararını almasının hemen akabinde böyle bir saldırının yapılmasının kimin savaş istediğinin göstergesi olduğunun altını çizen Delebe, "PKK'nin eylemsizlik kararı alacağını deklare etmiş olması ve fiili bir çatışmasızlığın ortaya çıkacağı ihtimali doğmuşken bu katliamın gerçekleştirilmiş olması birilerinin bu ülkede savaşı istediğinin de açık göstergesidir." sözlerine yer verdi. Delebe, sorumluların yargı önüne çıkarılması için konunun takipçisi olacaklarını söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber 14 baro: Önceki olayların sorumluları yargılansaydı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER