15 Temmuz’un kritik ismi görevden alındı

15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsü öncesinde ve sonrasında yaptığı kritik çıkışlarla ve "F.tömetre" gibi anayasa ve kanunlara aykırı fişleme sistemi ile tanınan Tümamiral Cihat Yaycı, Genelkurmay Başkanlığı emrine atandı. Yaycı yüzlerce subay ve astsubayın gözaltına alınıp tutuklanması için fişleme listeleri hazırlamıştı.

SHABER3.COM

SAMANYOLUHABER- Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) komuta kademesindeki dengeleri birebir etkileyecek sürpriz bir görev değişikliği yapıldı. 

Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre Tümamiral Cihat Yaycı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay başkanlığından alınarak Genelkurmay Başkanlığı emrine tayin edildi. 

Yaycı gerek 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsü akşamı oynadığı kritik rol hem de darbe girişimi sonrası yapılan tasfiyelerdeki belirleyiciliği ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "gözde" amirallerinden biri olarak tanınıyordu. 


Tümgeneral Cihat Yaycı, "Erdoğan'a yakın amirallerden biri" olarak biliniyor.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan atama kararında şu ifadelere yer verildi: "Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usüllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin gereğince, EK listede kimliği yazılı amiralin, ismi hizasında belirtilen görev yerine atanmasına karar verilmiştir."
<< Önceki Haber 15 Temmuz’un kritik ismi görevden alındı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER