2. İzmir Otomobilsiz Kent Günü'nde bisiklet teşvik edilecek


İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, ilkini geçen yıl düzenlediği İzmir Otomobilsiz Kent Günü'nün ikincisini 16 Eylül 2015'te yapacak. O gün Plevne Bulvarı motorlu taşıt trafiğine katılacak. Ayrıca, "Haftada En Az Bir Gün İşe Bisikletle Gidiyorum" kampanyası başlayacak.

Dünyanın çeşitli şehirlerinde 16-22 Eylül arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası'na, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi de 16 Eylül tarihinde düzenleyeceği İzmir Otomobilsiz Kent Günü'yle dikkat çekecek. Motorlu taşıt trafiğine kapatılacak Plevne Bulvarı'nda gün boyu süren etkinliklerle ulaşım türlerinde çeşitlilik ve sürdürülebilir ulaşım seçeneklerinin desteklenmesi yönünde farkındalık oluşturulması hedefleniyor. Etkinliğe katılanlar, motorlu araç trafiği işgalinden temizlenmiş bir caddede, günlük yaşamın farklı şekillerde nasıl sürdürülebileceğini terübe etme fırsatı bulacak.

Bu arada "Haftada En Az Bir Gün İşe Bisikletle Gidiyorum" kampanyasıyla ise İzmir'de toplu ulaşım ve bisiklet kullanımının özendirilmesi ve "bisiklet dostu şehir" olmasına katkıda bulunma amaçlanıyor.

'SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIM PANELİ'

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında ayrıca 17 Eylül saat 18.30'da, Kültürpark İzmir Sanat Tiyatro Salonu'nda, İzmir Kent Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Gülgün Erdoğan Tosun'un moderatörlüğünde, "Sürdürülebilir Ulaşım" paneli düzenleencek. Panele Belediye Ulaşım Dairesi Başkanı Fidan Aslan, İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Koray Velibeyoğlu, İzmir Şehir Plancıları Odası Başkanı Özlem Şenyol Kocaer ve bisiklet aktivisti, blog yazarı Pınar Pinzuti katılacak.

Etkinlikler, 16 Eylül Çarşamba saat 11.00'de Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nden Plevne Bulvarı'na yürüyüşle başlayacak ve gün boyu devam edecek. İzmir Gençlik Meclisi, Belediye Gönüllü Takımı ve birçok sivil toplum kuruluşu da çeşitli etkinliklerle destek verecek. CİHAN
<< Önceki Haber 2. İzmir Otomobilsiz Kent Günü'nde bisiklet teşvik edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER