2 polisi şehit eden PKK'lıların takibi mobeseye yansıdı


Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmeden önce şehit edilen 2 polis memuru olayıyla ilgili yeni bir görüntü ortaya çıktı. Elçi'nin vurulduğu sokağın başında polise saldırı düzenleyen PKK'lıların istihbarat ekibi tarafından takip edildiğini gösteren görüntüler mobeseye yansıdı.

Görüntülerde, teröristlerin silahlı olduğunu bilen ve takip eden istihbaratçıların saldırı sırasında araçlarından inerek saklandıkları görülüyor. Silahlı olduğunu bilmeyen PKK'lıları aramak için ticari taksiye yönlendirilen terör polislerinden 2'si şehit ediliyor.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi, 2 polisin de şehit edilmesiyle ilgili soruşturma devam ediyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli, bakanlığın görevlendirdiği müfettişler tarafından ise idari soruşturma yürütülüyor. Müfettişlerin talebi üzerine Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Tahir Elçi'nin öldürüldüğü Balıkçılarbaşı semtindeki mobese görüntülerini gönderdi.

Görüntülerde PKK'lıların İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Kayapınar ilçesinden olay yerine kadar takip edildiğini gösteriyor. Görüntülerde, PKK'lıların içinde olduğu ticari taksi Tahir Elçi'nin basın açıklaması yaptığı sokağın başında duruyor. Takipte olan istihbarat ekipleri, taksinin hemen arkasında bekliyor. Bu sırada, araçtaki kişilerin alınması anonsu üzerine terör ekipleri, araçtaki kişilerin silahlı PKK'lılar olduğunu bilmeden, taksiye yanaşıp kişileri almak istiyor. Bir polis memuru ön kapıyı açarken diğeri ise ön taraftan araca ilerlerken aracın içinden açılan ateş sonucu yere düşüyor. Teröristler taksiden inip Elçi'nin olduğu sokağa doğru hızla kaçıyor.

Taksinin arkasındaki istihbarat aracında bulunan polislerin ise saldırı sırasında araçtan inerek park halindeki başka bir ticari aracın arkasına saklanması dikkat çekiyor.
CİHAN
<< Önceki Haber 2 polisi şehit eden PKK'lıların takibi mobeseye yansıdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER