''2 yıldır boşuna cezaevinde yatıyorum, ne ByLock'u?''

2010 yılında El Kaide'nin Türkiye yapılanmasına yönelik 'Tahşiye operasyonu'yla ilgili açılan karşı davada 2 yıldır tutuklu yargılanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı gazeteci Hidayet Karaca bugün savunmasını yaptı.

Hidayet Karaca'dan özgür dünyaya mesaj

Dava duruşmasında savunma yapan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, "Şimdi de Bylock diye bir şey çıktı. Ben bylock filan kullanmadım. Bylock hangi tarihte sürüme girmiş. 2 yıldır cezaevinde yatıyorum" şeklinde konuştu.

El Kaide'nin Türkiye yapılanmasına yönelik 2010 yılı Ocak ayında İstanbul merkezli düzenlenen polis operasyonunun ardından bir evde silah ve mühimmat ele geçirilmiş, Tahşiye isimli örgütün silahlı eylem kapasitesine ulaştığı bilgisi kamuoyuyla paylaşılmıştı. Operasyondan 4 yıl sonra siyasi iklimin dönmesi sonucu AKP tarafından hizmet hareketine yakın kişilere operasyon aracına dönüşen davalardan biri olan Tahşiye davasında, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca başta olmak üzere çok sayıda kişi bu gruba kumpas kurdukları iddiasıyla delilsiz olarak tutuklanmıştı. 

Tutuklu sanıklara, Tahşiyecilere kumpas kurduklarına yönelik halen herhangi bir delilin gösterilmediği davanın 32. duruşması yapıldı. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Samanyolu Yayın Grubu başkanı ve gazeteci Hidayet Karaca söz alarak savunmasını yaptı

SAVCILIK YAZISI MAHKEMEDE

Duruşmada mahkemeye ulaşan evraklar okundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun mahkemeye gönderdiği yazı okunurken, cemaat soruşturması çerçevesinde hakkında soruşturma bulunan 'Hidayet Karaca'nın 'Bylock' isimli telefon uygulaması kullandığının belirlendiği' ifadesi geçti. 

"BİR İNSANIN HAYATI BU KADAR UCUZ OLMAMALI" 

Mahkemeye ulaşan evrakların okunmasının ardından söz alarak savunmasını yapan gazeteci Hidayet Karaca, iddianameye konu diziler nedeniyle örgüt kurduğunun iddia edildiğini belirterek, hakkındaki suçlamaları reddetti. Ortada bir suç olmadığını ifade eden Karaca, "2 yıldır boş yere cezaevinde tutuluyorum. Bir insanın hayatı bu kadar ucuz olmamalı ve bir insan bu kadar kolay bir şekilde hapse koyulmamalı. Ne yaptım ben Allah aşkına söyleyin. Dizide iki kelime geçmiş diye 2 yıldır tutukluyum. Baştan suçlu ilan edildim" dedi.

"BEN BYLOCK FİLAN KULLANMADIM"

'Bylock' kullandığı iddiasına da değinen Karaca, "Şimdi de Bylock diye bir şey çıktı. Ben bylock filan kullanmadım. Bylock hangi tarihte sürüme girmiş. 2 yıldır cezaevinde yatıyorum" şeklinde konuştu. Karaca, "RTÜK'e sorsunlar benim görevim neymiş, ben genel koordinatörüm. Ben TV'nin genel müdürü bile değilim. Adam öldürenler bugün hapisten çıkıyor. Ben gazeteciyim, 20 yıldır gazetecilik yaptım. Beni memlekette herkes tanır" diyerek suçlamaları reddetti.
<< Önceki Haber ''2 yıldır boşuna cezaevinde yatıyorum, ne ByLock'u?'' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER