20 Baro'dan Adalet! talebi

Baroların düzenlediği Adalet Nöbeti'ne bu ay Kocaeli ev sahipliği yaptı. Savunma hakkı ve hak arama özgürlüğüne vurgu yapılan nöbete 20 baro katıldı.

SHABER3.COM

Her ay başka bir baronun ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Adalet Nöbeti’ bu ay Kocaeli’de düzenlendi. Kocaeli ile birlikte 20 ilin Barosunun katıldığı nöbette adalet talebi bir kez daha yinelendi.

Kocaeli Adliyesi önünde gerçekleştirilen Adalet Nöbeti’ne çok sayıda avukat da katıldı. Açılış konuşmasını yapan Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir, “Savunma hakkı ve hak arama özgürlüğünün hukuk devletinin ve demokrasinin temel ölçütü olduğunu bir kez daha vurguluyoruz” dedi.

Konuşmasına “Esas olan ‘Vatan ve bu vatanda yaşayan tüm yurttaşlarımızın hukuk devletinin sağladığı güvence ile huzur ve barış içerisinde yaşamasıdır’ diyen bizler, tarihi sorumluluklarımızın gereğini yerine getiriyoruz” diyerek başlayan Candemir, adalet arayan herkesin sesi olmaya devam edeceklerini ifade etti.

"SAVUNMA HAKKI VE HAK ARAMA ÖZGÜRLÜĞÜ TEMEL ÖLÇÜTÜMÜZDÜR"
12 Eylül 1980 darbesine de değinen Candemir, “Bizler; yargı önünde temsil ettiğimiz yurttaşlarımız ile birlikte ve bir yurttaş olarak, hukuk devletinde insan onuruna yakışır bir biçimde yaşamak ve bu ideale kavuşmak amacıyla buradayız. Mesleğimizin hukuk devleti, demokrasi, temel hak ve özgürlüklerin teminatı olduğunun bilinç ve sorumluluğu ile Cumhuriyetimizin temel ilkelerine bağlı kalarak tüm bu kutsal değerler için mücadele azim ve inancıyla buradayız ve hep burada olacağız. Demokrasi tarihimizde kara bir leke olan 12 Eylül askeri darbesinin yıl dönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Egemenlik Kayıtsız ve Şartsız Milletindir’ şiarı gereğince; demokrasinin vazgeçilemez olduğunu, savunma hakkı ve hak arama özgürlüğünün ise hukuk devletinin ve demokrasinin temel ölçütü olduğunu bir kez daha vurguluyoruz” dedi.

Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir’in konuşmasının ardından sırasıyla; Yalova Barosu Başkanı Fedayi Doğruyol, Van Barosu Başkanı Zülküf Uçar, Tunceli Barosu Başkanı Kenan Çetin, Tekirdağ Barosu Başkanı Sedat Tekneci, Şanlıurfa Barosu Başkanvekili Vedat Karahan, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Kırklareli Barosu Başkanı Turgay Hınız, İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, Düzce Barosu Başkanı Azade Ay, Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, Çanakkale Barosu Başkanvekili İbrahim Cem Erbil, Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, Bolu Barosu önceki dönem Başkanı Ferit Atalay, Aydın Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Burak Özdemir, Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, Adana Barosu Başkanı Veli Küçük de birer konuşma gerçekleştirdi
<< Önceki Haber 20 Baro'dan Adalet! talebi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER