20 yıldır tatil yapamayan işçiye Türk Metal Sendikası'ndan müjde


20 yıldır tatile gidemediği basında yer alması üzerine kendisi için sosyal medyada imza kampanyası başlatılan demiryolu işçisi İbrahim Çivic'e bir destek de Türk Metal Sendikası'ndan geldi.

Günde 15 kilometre yol yürüyerek demiryolu güvenliğini sağlayan işçi İbrahim Çivici'nin hikayesi bir anda Türkiye'nin önemli gündemlerinden biri olmuştu. Ailesiyle birlikte 20 yıldır tatile gidemediğinden yakınan Çivici'nin ikinci yakındığı konu ise bazen makinistlerin kendisine selam vermemesi olduğunu dile getirmişti.

20 yıldır tatile gidemediğini öğrendikleri andan itibaren milyonları etkileyen ve binlerce insanın, sosyal medyada imza kampanyası başlatarak tatile göndermek istedikleri demiryolu işçisi İbrahim Çivici, artık tatil yapabilecek. Bir makinistin treni durdurarak kendisine selam vermesi üzerine mutlu olan Çivici'ye bir müjde de Türk Metal Sendikası'ndan geldi.

Türk Metal Sendikası İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Hayrettin Çakmak, sendikası ve üyeleri adına İbrahim Çivici'yi ve eşini çalıştığı iş yerinde ziyaret etti. Türk Metal ailesinin 180 bin ferdinin muhabbet ve selamlarıyla birlikte kendisine sosyal sendikacılığın en güzide örnekleri olarak emekçiler için yaptırdıkları kendi tesislerinde tatil yapmaya davet etti. Davet karşısında "emekçinin selamı ve hediyesi başım üstüne" diyen Çivici ise başta Türk Metal Sendikası Genel Başkanı olmak üzere herkese teşekkür etti.

Türk Metal Sendikası, Türkiye'de 180 bin üyesine kendi otellerinde eş ve çocuklarıyla beraber eğitim ve tatil imkanı sağlaması ile de bilindiğini belirten Başkan Çakmak, "İşçi arkadaşımız Çivici'yi Türk Metal Sendikası'na bağlı Büyük Anadolu Otelleri'nin herhangi birinde ağırlayabileceğimizi söyledik. Sağ olsun bizi kırmadı ve bu seneki yıllık tatilini bizimle geçirebileceğini söyledi." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber 20 yıldır tatil yapamayan işçiye Türk Metal Sendikası'ndan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER