2014'te en çok para kazanan Hollywood aktörleri


LOS ANGELES (CİHAN)- Forbes dergisi, 2014'te en çok para kazanan Hollywood aktörlerinin isimlerini ve ne kadar kazandıklarını açıkladı. Listedeki ilk 3 isim Robert Downey, Jr., Dwayne Johnson ve Bradley Cooper şeklinde yer aldı.

Forbes, listenin oyuncuların Haziran 2013 ile Haziran 2014 tarihleri arasında tahmini kazançlarının hesaplanması ile oluşturulduğu bilgisini verdi. Bunun için yapımcılar, avukatlar, menajerler ve oyuncuların gelirleri konusunda bilgisi olan kişilerle görüşüldü. Forbes bu rakamlardan oyuncuların ödediği vergiler, menajer ücretleri ve diğer giderlerin de düşülmediğini vurguladı.

Listenin başında Iron Man ile tanınan Robert Downey, Jr. geliyor. Disney'in Marvel stüdyoları oyunculara ücret ödemedeki cimriliği ile biliniyor. Ancak bu Downey için geçerli değil. Forbes'in haberine göre "Iron Man" 2014'te 75 milyon dolar kazandı. "The Avengers" serisinde de gördüğümüz Downey, gelecek "Avengers: Age of Ultron" filmine de girmek için çok çalıştı. Oyuncunun geçen yılki gelirinin önemli bir kısmı ise 1,2 milyar dolar gişe geliri sağlayan "Iron Man 3"ten geldi.

"G.I. Joe" ve "Fast and Furious" filmlerinden tanınan Dwayne Johnson'un ise artık gerçek bir sinema yıldızı olma yolunda ilerlediği belirtiliyor. Artık "Hercules" ve 2015'teki deprem felaketi filmi "San Andreas" ile başrol oyunculuğuna yükseldi. Televizyon dünyasında da yerini alan Johnson, bir grup futbol oyuncularını konu edinen komedinin hem başrol oyunculuğunu, hem de yapımcılığını üslendi. Forbes'e göre Dwayne Johnson'un 2014'teki kazancı ise 52 milyon dolar.

Forbes'in listesinde üçüncü sırada ise 46 milyon dolar geliri ile Bradley Cooper yer alıyor. Hangover serisinde yer alan oyuncu ayrıca küçük filmlerde de başarılı oyunculuğu ile dikkat çekiyor.

Forbes'in 2014'te en çok para kazanan Hollywood aktörleri listesinin tamamı ise şöyle:

Robert Downey, Jr.: 75 milyon dolar
Dwayne Johnson: 52 milyon dolar
Bradley Cooper: 46 milyon dolar
Leonardo DiCarpio: 39 milyon dolar
Chris Hemsworth: 37 milyon dolar
Liam Neeson: 36 milyon dolar
Ben Affleck: 35 milyon dolar
Christian Bale: 35 milyon dolar
Will Smith: 32 milyon dolar
Mark Wahlberg: 32 milyon dolar CİHAN
<< Önceki Haber 2014'te en çok para kazanan Hollywood aktörleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER