"2015 yılını utanç yılı olarak geride bırakıyoruz"


İnsan Hakları Evrensel bildirgesinin Paris'te Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilişinin 67. yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yapan Şanlıurfa Barosu, "2015 yılını binlerce insanlık dramının yaşandığı utanç yılı olarak geride bırakıyoruz." ifadelerine yer verdi.

'İnsan Hakları Haftası' kapsamında Şanlıurfa Barosu basın açıklaması yaptı. Baro avukatlarının katılımı ile yapılan açıklama Baro İnsan Hakları Komisyon Başkanı Serdil İzol tarafından okundu.

Herkesin ırk, renk, cins, din, siyasal ya da başka herhangi bir ayrılık gözetmeksizin, bildiride yazılı bütün haklardan ve özgürlüklerden yararlanma hakkına sahip olduğunu anımsatan Başkan Serdil İzol, "Ne yazıkki İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nde yer alan hak ve özgürlüklere dayalı uluslararası bir düzen hala kurulamamıştır. İnsanlar ırkından, renginden, cinsinden, dilinden, dininden, mezhebinden, etnik kimliğinden, cinsel tercihinden, siyasi ve vicdani kanaatinden ötürü ayrımcılığa tabi tutulmaktadır. Dünyanın birçok ülkesinde insan hakları haftası kutlamalarla karşılanırken ülkemizde ağır hak ihlalleri ile karşılanmaktadır." diye konuştu.

2015 yılını İnsan hakları konusunda savaşın en çirkin yüzünün yaşandığı mültecilerin çıkarcı devletler arasında bir pazarlık konusu olduğunu ifade eden İzol, şunları ifade etti: "Akdeniz'de yaşamını yitiren, insanlığın kıyıya vurduğu, Alan Kurdi'nin şahsında ve binlerce insanlık dramının yaşandığı utanç yılı olarak geride bırakıyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber "2015 yılını utanç yılı olarak geride bırakıyoruz" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER