30 girişimci adayına uygulamalı girişimcilik eğitimi


Türkiye Orta Ölçekli Sanayiciler ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Bursa Destekleme Derneği'nin düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Semineri'nin Bursa ayağında 30 Girişimci Adayı kadın, 9 günlük eğitim aldı.

TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği, KOSGEB'in sağladığı finansal yatırımlardan yararlanılarak İş Bankası'nın desteğiyle Kadın Girişimcilere yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenledi. TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği Başkanı İsmail Hakkı Kavurmacı, KOBİ'lere yol arkadaşı olan derneklerinin bu kez kadın girişimci adaylarına özel bir eğitim programına imza attığını söyledi. Kavurmacı, kadın girişimcileri desteklemek için TOSYÖV'ün Kayseri, Bursa ve Samsun'u pilot il seçtiğini ve ilki Kayseri'de yapılan eğitimin ikinci ayağının da Bursa'da yapıldığını söyledi.

İsmail Hakkı Kavurmacı, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen eğitimde mülakatla seçilen 30 Bursalı girişimci adayı kadına, 9 gün boyunca (13-21 Ekim 2015 tarihleri arasında) toplamda 70 saat süren Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verildiğini söyledi. Kavurmacı, kadınlara göre şekillendirilen eğitimi tamamlayan girişimci adaylarının kurs sonunda sertifika alacaklarını belirterek, "Girişimci adayı Bursalı kadınlarımıza kendi işletmelerini kurma sürecinde de desteğe devam edeceğiz" dedi.

Kursiyerleri tercih ederken kurmayı planladıkları işlerde, istihdama sağlayacakları katkı ve oluşturacakları katma değeri göz önünde bulundurduklarını söyleyen İsmail Hakkı Kavurmacı, eğitimlerin KOBİ Danışmanı ve İş Koçu Cüneyt Örkmez tarafından verildiğini bilgisini verdi. Kavurmacı, "9 günlük eğitim süresince girişimci adayı Bursalı kadınlarımıza, iş yaşamının incelikleri anlatıldı. Bursa girişimciler için önemli avantajları bünyesinde barındırıyor" dedi. Kavurmacı, kadınların iş yaşamına daha fazla katılmasının Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasını daha da kolaylaştıracağını belirterek, "Eğitime katılan kadınlarımızın projelerine baktığımız zaman çok parlak iş fikirlerine rastladık." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber 30 girişimci adayına uygulamalı girişimcilik eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER