'31 Mart'ta ittifak CHP'ye yaradı, AKP'ye getirisi olmadı'

Erdoğan'ın danışmanı ve eski AKP'li vekil Yasin Aktay 31 Mart seçimlerine ilişkin yazısında, ittifak sisteminin CHP'ye yaradığını, AKP'ye pek bir getirisinin olmadığının anlaşıldığını ifade etti.

SHABER3.COM

Yasin Aktay'ın bugün (6 Nisan 2019) yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Yerel seçimlerde İttifak sisteminin özellikle büyükşehirlerde CHP’nin lehine işlemiş olduğu, AK Parti’ye ise fazla bir getirisi olmamış olduğu çok net bir biçimde görülüyor. İstanbul’da CHP’nin oyları üzerine İYİ Parti, HDP, MHP’nin bir kısmı ile diğer küçük partilerin CHP adayında kümelenmiş oldukları açıkça görülürken AK Parti’nin bütün ekonomik sorunlara rağmen, 17 yılık ülke iktidarı ve 25 yıllık belediye yönetimlerindeki durumun yarattığı dezavantajlardan beklendiği kadar etkilenmemiş olduğu da başka bir çarpıcı gerçek.

"Halkın hizmete hiç prim vermediği önermesinin tek başına geçerli olmadığını da gösteriyor bu gerçek. AK Parti’nin belediye ve genel hizmetleri toplumda büyük bir memnuniyet yaratmaya devam ediyor. Gönül işlerinde ortaya konulan bazı kusurlardan dolayı belki bu memnuniyetin tezahüründe bir eksilme olsa da genel durum hâlâ bu yöndedir.

"AK Parti bu seçimlerde oylarını azaltmamış, artırmış olsa bile son seçimdeki ittifak oluşumlarının ortaya çıkardığı tabloda birçok büyük şehri kaybetmiştir, ancak bunu bile bir yenilgi olarak görmemek gerekiyor.

"Hatta bazı büyük şehirleri CHP’nin almış olmasında milletin genel bütünleşmesi açısından bir hayır vardır. AK Parti sahneye çıktığı günden beri ne belediyelerde ne de ülke yönetiminde iktidara gelme konusunda muhalefet için bir umudun gerçeğe dönüşerek ortaya çıkmış olması neresinden bakarsak toplamda demokrasimizin bir kazanımıdır"
<< Önceki Haber '31 Mart'ta ittifak CHP'ye yaradı, AKP'ye getirisi olmadı' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER