498 anne-baba aynı zamanda tutuklu, 706 çocuk anneleriyle birlikte cezaevinde
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ekim 11 2024
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, DEM Partili Gergerlioğlu'nun soru önergesine verdiği cevapta, eşiyle beraber ‘terör’ suçlamalarından ceza infaz kurumlarında bulunan kişi sayısının 498 olduğunu söyledi. Tunç, cezaevindeki çocuk sayısının ise 706 olduğunu açıkladı.
Cezaevlerinde bulunan evli çift sayısının 498, anneleriyle birlikte kalan çocuk sayısının ise 706 olduğu açıklandı.
DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun soru önergesine yanıt veren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, eşiyle beraber, ‘terör’ suçlarından ceza infaz kurumlarında bulunan kişi sayısının 498 olduğunu söyledi.
Aynı önerge cevabında ceza infaz kurumlarında annesi ile birlikte kalan çocuk sayısının da 706 olduğu ifade edildi.
Gazete Duvar’a konuşan Ömer Faruk Gergerlioğlu soru önergesine verilen cevabın Türkiye cezaevlerinde aile dramları yaşandığının göstergesi olduğunu söyledi.
‘ANNE – BABA TUTUKLULUĞU AYRI ZAMANLARDA OLSUN’
498 çiftin cezaevlerinde olmasının dehşet verici olduğunu belirten Gergerlioğlu, “Cezaevlerinde gittikçe artan aile dramları var. Ailesinden ayrılıp yakınlarıyla yaşayan çocukların dramlarının bitmesi gerekir. Her görüş sonrası ağlama krizleri geçiren çocuklar var. Biz anne baba tutukluluğu farklı zamanlarda olsun istedik, bununla ilgili kanun teklifi sunduk. Ancak AK Parti kabul etmedi” dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın da bu konuyla ilgilenmesi gerektiğini söyleyen Gergerlioğlu, “Aile ve Adalet bakanlıklarının ortak bir çalışma yapması gerekir. Hapishanelerde anneleriyle kalan çocukların sayısı da artıyor. Çocuklar hapishanelerde hayatları boyunca unutamayacakları travmalar yaşıyor. İki bakanlığın alternatif çözüm yollarını mutlaka üretmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Cezaevinde bulunan bir çift olan Demirci ailesinin yaşadığı sıkıntılar DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na iletildi. Gergerlioğlu’na aktarılan bilgilere göre eşlerden biri 7, biri de 6 yıl ceza aldı ve iki eş de Edirne L Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı4.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!5.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!
6.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!7.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...8.Cem Küçük Erdoğan'ın arkasından iş çevirmiş: 'Büyük fırsat, Ekrem Bey kaçırmasın'9.Sinan Ateş davasında sıcak gelişme!10.Açıklandı: AİHM'deki Kavala dosyasında yeni gelişme

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







