5.215 liranın altındaki her rakam fiyasko, neden mi?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısında, işçi ve işveren tarafının pazarlık sürecindeki ilk rakamları telaffuz etmesi bekleniyor.

SHABER3.COM

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında bugün üçüncü toplantısını yapacak.

İlk toplantısını 1 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda, ikinci toplantısını 7 Aralık'ta Türk-İş'in ev sahipliğinde yapan Komisyon, üçüncü toplantısını saat 10.00'da Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunda (TİSK) gerçekleştirecek.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder'in başkanlığındaki toplantıda, Çalışma Genel Müdürlüğü ve TÜİK'ten gelecek veri ve raporlar görüşülecek.

Bu raporların ardından, işçi ve işveren tarafının pazarlık sürecindeki ilk rakamları da telaffuz etmesi bekleniyor.
2020'de belirlenen asgari ücret kaç dolar yapıyordu? Asgari ücret, 28 Aralık 2020'de yapılan toplantı ile açıklandığında, 2021 için net 2 bin 825 lira 90 kuruştu. o gün dolar kuru 7,45 seviyesinde idi ve asgari ücretin karşılığı 379,31 dolar'dı. Bugün, ortalama dolar kuru seviyesinin 13,75 olduğu göz önüne alındığında, asgari ücretin en az 5215,5 gibi bir rakam açıklanması gerekiyor. Bunun altındaki her rakam asgari ücretlinin, geçen seneye göre daha da fakirleşmesi anlamına geliyor.
<< Önceki Haber 5.215 liranın altındaki her rakam fiyasko, neden mi? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER