Survivor kadar gündem olamadı

HABERİMİZ OLMADI: Cuma akşamı saatler 20.00’yi gösterirken Mardin ve Şırnak’tan acı haberler peş peşe geldi. Mardin’de 4 asker, Şırnak’ta 1 polis şehit düştü. Aynı dakikalarda tüm Türkiye, yemeğini yemiş televizyon ekranının karşısına geçmişti. Televizyonlarda şehitlerle ilgili tek bir haber geçmedi. Haber kanalları da bu acı haberi alt yazıyla geçiştirdi.

Survivor kadar gündem olamadı

SURVIVOR İZLEDİK: Reyting rakamlarına göre 79 milyon nüfusun çoğu Survivor’ı; kalanı ise Kiralık Aşk, Karagül ve Güldür Güldür’ü izledi. Twetter’da ise şehitlerle ilgili atılan tweet sayısı 100’lerle ifade edilirken sadece Survivor için 350 bin tweet atıldı. 5 güvenlik görevlisinin ölümü, Survivor’daki Semih ile Zafer’in kavgası kadar gündem olamadı.

Ömrüm gitme, yavrularını babasız koyma
Mardin’in Savur ilçesindeki terörist saldırıda şehit düşen uzman çavuş Erdal Çetin’in cenaze töreninde eşinin feryatları yürekleri dağladı: Ömrüm gitme, yavrularını babasız bırakma.

Savur’da PKK’lı teröristlerin yola tuzakladıkları patlayıcıyı askerî aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu şehit düşen askerler memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. Sivas’a getirilen uzman çavuş Erdal Çetin’in cenazesi Nuri Demirağ Havaalanı’na inince yakınlarının feryadı gören herkesi ağlattı.

‘ERDAL, GİTME AŞKIM’
Cenazenin hastane morguna indirilmesi sırasında şehidin eşi Arzu, büyük oğlu Kaan ve babası Hasan Çetin gözyaşlarına hâkim olamadı. 
Yakınlarının teskin edemediği Arzu Çetin, “Erdal, ne olursun gitme aşkım. Beni yalnız bırakma, yavrularını babasız koyma. Yapma bunu bana. Erdalım ne olursun Erdal’ım. ‘Ömrüm’ dedim ben sana. Ömrümü aldılar benden. Sen buraya mı yakışacaktın? Gel ‘şaka’ de bana, ‘yalan’ de ne olur. ‘Rüya’ de beni uyandır. Ne olursun. Yapma bunu bize” sözleriyle haykırdı. 

İKİ OĞLU YETİM KALDI
Hasan-Şaziye Çetin çiftinin 4 çocuğundan ikincisi olan Erdal Çetin 1996 yılında göreve başladı. Şehidin 12 yaşında Eren ve 16 yaşında Kaan isimli iki oğlu olduğu öğrenildi. Ankara’da görevli olan Çetin’in bir süre önce geçici görevle Mardin’in Savur ilçesine gittiği belirtildi. 

4 ŞEHİT AYNI UÇAKTA
Öte yandan Mardin’deki bombalı saldırıda şehit düşen 4 askerî personelden Niğdeli Jandarma Astsubay Çavuş Yasin Tekin’in 7 aylık hamile eşi Ülkiye Tekin de, Sivas’a getirilen şehit Erdal Çetin’i taşıyan uçakta yer aldı. Memleketlerine götürülen diğer 3 şehit cenazesiyle birlikte uçakta olduğu gözlenen Ülkiye Tekin de havaalanında bir sonra uçaktan indi. Diğer şehitler Niğde, Bursa ve İstanbul’a gönderildi.

ARKADAŞLARI OMUZLADI 
Şırnak’ta PKK’lı teröristler tarafından açılan ateşle şehit düşen özel harekat polisi 46 yaşındaki Hıdır Gençaslan, Antalya’da toprağa verildi.
Şehidin cenazesi Antalya Havalimanı’ndan meslektaşları ve vatandaşların oluşturduğu konvoy eşliğinde defnedileceği Uncalı Mezarlığı’na getirildi. Öğlen vakti düzenlenen cenaze törenine CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal da katıldı.

ŞEHİT İÇİN SAYGI ATIŞI
Şehidin kayınbiraderi Murat Karanfil, eniştesinin beresini takarak, Türk bayrağına sarılı tabutun başında özel harekat polisleriyle birlikte saygı nöbeti tuttu. Şehidin eşi Esma ve oğlu Berkay ise tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. İl Müftüsü Osman Artan’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, özel harekat polisleri saygı atışı yaptı. Şehit polisin cenazesi, Ankara’dan birlikte görev yaptığı Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görevli silah arkadaşlarının omzunda şehitliğe kadar taşınarak gözyaşları arasında toprağa verildi.

ÇOK GÜZEL GELSENİZ
Mardin ve Şırnak’ta 5 askerin şehit olduğu saatlerde sosyal medya ahalisinin gündeminde Survivor’daki Semih-Zafer arasında yaşananlar vardı. 
Salı akşamı yayınlanan bölümde Acun Ilıcalı ikili arasında bir kavganın yaşandığını açıklamış ve görüntüleri izleyerek karar vereceklerini duyurmuştu. Saat 20.00’da başlayan ve 00.30’da biten program süresince Semih ve Zafer hakkında açılan başlıklar en çok konuşulanlar arasından düşmedi. Semih hakkında 325 bin tweet atıldı. Zafer için 30 bin yorum geldi. 

DAYAK-TEHDİT DİSKALİFİYE
Yayınlandığı günlerde izlenme rekoru kıran Survivor’da yaşanan kavga ortaya çıktı. Dolma ödülünü kaybeden gönüllüler ekibi kendi adalarındayken Semih ve Zafer arasında arbede yaşandı. 
Semih, takım arkadaşlarını kast ederek “Saygısız bunlar” ifadelerini kullandı. Bu sırada Semih’in yanından geçen Zafer, sözlerin kendisi için sarf edildiğini düşünerek tartışmaya başladı. İkili arasındaki kavgayı İbrahim ve Serkay engellemeye çalışsa da Zafer “Sana burada değilse dışarda gününü göstereceğim” sözlerini kullandı. Acun Ilıcalı, Zafer’in davranışlarının ada güvenliğini tehdit ettiği ve risk gördükleri için Survivor’dan diskalifiye edildiğini açıkladı. Semih ise ünlüler adasına transfer oldu. 

352 BİN TWEET ALDI
Survivor’un reyting rekoru kırdığı yarışma ekranlarda yayınlanırken Mardin ve Şırnak’tan şehit haberi geldi. 5 askerin şehit olduğu gecede şehitler kimsenin dikkatini çekmedi ama ‘HakDavamız SemihÖztürk’ etiketi 352 bin tweet aldı. 233 dakika boyunca dünya gündeminde yer aldı. Zafer için 30 bin tweet atıldı. Adada Semih’in yanında yer alan Gizem Kerimoğlu’nun akıbeti hakkında 5 bin 470 tweet vardı. Şehitlerden bahseden tweet sayısı ise 250’de kaldı.

<< Önceki Haber Survivor kadar gündem olamadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER