59 Afgan mülteci, 'Burası Almanya' diye Bandırma'da boş bir tarlaya terk edildi


Türkiye'den kaçak yollarla önce Yunanistan'a oradan da Almanya'ya geçmek için kimliği belirsiz şahıs veya şahıslarla para karşılığı anlaşan içerisinde kadın ve çocuklarında bulunduğu 59 Afgan mülteci, 'Burası Almanya' denilerek, Marmara Hayvancılık Enstitüsü yakınlarındaki boş bir tarlaya bırakılarak terk edildi.

Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Bandırma – Çanakkale karayolu üzerindeki boş bir tarlada bulunan mülteciler Bandırma Kaymakamlığı ve Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkililerince Bandırma'nın Dalyan Mahallesi'nde bulunan bir otele geçici olarak yerleştirildi.

Bu gelişmelerin ardından Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organze Suçlar Büro Amirliğine bağlı ekipler Afganlı mültecilerin vermiş olduğu ifadeler doğrultusunda çalışma başlattı. İnsan kaçakçılığı organizatörü olduğu iddia edilen G.D. Bursa'daki konutunda gözaltına alındı.

Bandırma Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliğine bağlı ekipler tarafından ilçeye getirilen G.D. emniyetteki ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Bandırma M Tipi Cezaevine konuldu.
Olayla ilgili 2 kişinin aranmasına ise devam ediliyor.

G.D., 11'i kadın 9'u çocuk olmak üzere 59 kaçağı yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine götürmeye çalışırken yakalanmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber 59 Afgan mülteci, 'Burası Almanya' diye Bandırma'da boş... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER