6 haftada Tesla'yı 3'e katladı

Teknoloji şirketi Nvidia'nın hisse senedi artışı 2024'te piyasa değerini yaklaşık 500 milyar dolar artırdı. Şirket 1,7 trilyon dolarlık piyasa değeri ile Amazon ve Alphabet'e (Google) yaklaştı. Nvidia CEO'su Jensen Huang'ın serveti ise bu yıl 17 milyar dolar artarak 61 milyar dolara çıktı.

SHABER3.COM

Grafik işlemci ve çip teknolojisi gibi alanlarda faaliyet gösteren Nvidia'nın 2024'teki hisse senedi artışı, şirketin değerini yaklaşık 500 milyar dolar artırdı.

Teknoloji şirketinin hisseleri bu yıl yüzde 40 arttı ve şirketin piyasa değeri pazartesi günkü kapanışta 1,7 trilyon dolara yükseldi. Nvidia, Amazon ve Alphabet'i geçerek Microsoft ve Apple'dan sonra en değerli üçüncü ABD şirketi olma yolunda ilerliyor.
TESLA'YI GÖLGEDE BIRAKTI
Buna karşılık Elon Musk sahibi olduğu Tesla'nın hisseleri bu yıl yüzde 27 düşerek elektrikli araç üreticisinin piyasa değerini 214 milyar dolar azalttı ve 576 milyar dolara indirdi.

Salı günü piyasa öncesi işlemlerde Nvidia hisseleri yüzde 2 yükseldi ve Tesla hisseleri yüzde 2 düştü. Böylece Nvidia hisselerinde bu yıl sadece beş haftada yaşanan artış, Tesla'nın tüm piyasa değerine yaklaşmış oldu.


NEDEN YÜKSELİYOR?
Yarı iletken devinin piyasa değeri geçen yılın başından bu yana dört kattan fazla artmış oldu. Yatırımcılar, yapay zeka patlamasının çiplere olan talebi artıracağına inanıyor. Bu da Nvidia hisselerinin yükselmesine neden oluyor.

Nvidia'nın piyasa değerinde bu yıl yaşanan 500 milyar dolarlık artış hem hız hem de büyüklük açısından çarpıcı.

Nvidia'nın altı haftadan kısa bir süre içinde kazandığı para JPMorgan, Walmart ve Exxon şirketlerinin büyüklüklerini aştı. Ayrıca şirket, piyasa değeri açısından Meta, Berkshire Hathaway ve Visa gibi kurumsal devleri gölgede bıraktı.

EN ZENGİNLER LİSTESİNİN TEPELERİNE YERLEŞTİ
Nvidia'nın hisse senedi değerinde yaşanan artış büyük hissedarlarını da zenginleştirdi. Kurucu ortak ve CEO Jensen Huang'ın net serveti bu yıl tahmini olarak 17 milyar dolar artarak 61 milyar dolara ulaştı.

Huang, Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde 22. sırada, yılbaşından bu yana elde edilen kazançlarda ise üçüncü sırada yer aldı.
<< Önceki Haber 6 haftada Tesla'yı 3'e katladı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER