6 yıldır gözleri kapıda


Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Toptepe köyünde 6 yıl önce evlerinin önünde oynarken kaybolan 6 yaşındaki Ayşe Mercan Sümbül ile 7 yaşındaki Fazilet Yaşar'ın aileleri çocuklarının yaşadığına inanıyor. Evlerinin önünde oynarken kaybolan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan çocukları bulmak için köpekli sivil savunma arama kurtarma timleri, jandarma seferber olmuştu.

Kızının ve akrabası olan diğer kızın yaşadığına inandığını belirten gözü yaşlı baba Akif Yaşar, "Kızımın ve arkadaşının bir gün kapımızı çalıp 'Babacığım biz geldik' demesini bekliyoruz. Kızlarımızın ne ölüsünü ne dirisi bulamadık." diye konuştu.

2010 yılının Mayıs ayında akraba olan Ayşe Mercan Sümbül ve Fazilet Yaşar köyde evlerinin önünden geçmekte olan dere kenarında oynarken kayboldu. Kayıp kızların bulunması için ailesi, köylüler, sivil savunma arama kurtarma birliği ekipleri ve jandarma köy merkezi ve kırsalında 30 gün süre ile arama çalışması yaptı. Arama köpekleri ve balık adamların da görev aldığı arama çalışmaları sonucu kayıp iki kız çocuğundan bir ize rastlanılmadı.

6 yıldır kızlarından haber bekleyen ve gözleri kapıda olan Akif Yaşar, kızının ve arkadaşının yaşadığına inandığını söylüyor. Her gün kızının evinin kapısına çalarak içeri gireceği günün hayali ile yaşayan Yaşar, "Gelecek Mayıs ayında kızın ve arkadaşının kayboluşunun 6 yılı dolacak. Devletin bütün imkanları kullanılarak kızımın ve arkadaşının bulunması için arama çalışmaları yapıldı. Kızımın yaşadığına inanıyorum. Eğer ölseydi, öldürülseydi çocuklarımız cesetleri bulunurdu. Her gece rüyalarıma kızım giriyor. Kızımın yaşadığına inanıyorum. Bir gün evin kapısın çalıp 'Baba ben geldim' diyeceği günün hayali ile yaşıyoruz." dedi.

Ayşe Mercan Sümbül'ün babası Yaşar Sümbül, kızının yaşıyor ise gelecek Haziran ayında 12 yaşına gireceğini söyledi. Baba Sümbül de köylüsü Akif Yaşar gibi kızının yaşadığına inandığını belirterek, "Hiçbir baba çocuğuna ölümü yakıştıramaz. Kızlarımızın yaşadığına inanıyoruz. Devletin kızlarımızı bulmasını ve bizlere teslim etmesini bekliyoruz. Çocuklarımızın kayıp olduğu günden bere her günümüz karanlık. Artık aydınlığa çıkmak istiyoruz. Devlet Baba çocuklarımızı ölüsünü ya da dirisini bulup bize teslim etsin." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber 6 yıldır gözleri kapıda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER