7 bin dekar mera alanı için tekrar ihaleye çıkılacak


Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, daha önce ihaleye çıkılan ancak talep olmaması nedeniyle kiraya verilemeyen 7 bin 58 dekar mera alanı ikin ikinci kez ihaleye çıkılacağı duyuruldu.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 1 Aralık 2015 tarihinde yapılacak mera kiralama ihalesi hakkında bilgi verildi. Yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "4342 sayılı Mera Kanunu'nun 12. maddesinin 2. fıkrası ve Mera Yönetmeliği'nin 19 Kasım 2013 tarih ve 28863 sayılı Resmi gazetede yayımlanan değişik 7. maddesinin b bendine göre, ilimiz Develi, İncesu ve Yeşilhisar İlçelerinde bulunan toplam 8 bin 180 dekar mera alanının 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 51-g maddesi gereğince ıslah amacıyla kiralanması ihalesi 13 Kasım 2015 tarihinde yapıldı. 8 parsel-bölümden oluşan bin 122 dekar mera alanının kiralaması gerçekleştirilmiştir."

İstekli olmaması nedeniyle kiraya verilemeyen mera alanı içinde tekrar ihaleye çıkılacağı duyurulan açıklamada ikinci ihale ile ilgili şu bilgiler verildi: "İhalede isteklisi çıkmayan ekli listede yeri, ada, parsel, bölümü ve alan bilgileri verilen toplam 7 bin 58 dekar mera alanı Mera Yönetmeliği'nin 7. maddesinin b bendine göre, ıslah etmek koşulu ile büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapan veya yapmak isteyen gerçek ve tüzel kişilere uygun görülecek proje ile 1 Aralık 2015 Salı günü saat 9.30'da İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde yapılacak ihale ile kiraya verilecektir."
CİHAN
<< Önceki Haber 7 bin dekar mera alanı için tekrar ihaleye çıkılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER