9. Uluslararası Ankara Flamenko Festivali 10 Ekim'de başlıyor

9. Uluslararası Ankara Flamenko Festivali 10 Ekim'de başlıyor

Uluslararası Ankara Flamenko Festivali, 10-17 Ekim tarihleri arasında duyguların şarkı, gitar, dansla dışa vurulduğu flamenkoyu başkentli sanatseverlerle bu yıl dokuzuncu kez buluşturacak.

İspanya Büyükelçiliği Kültür Ataşeliği'nin Ankara Flamenko Derneğiyle birlikte gerçekleştirdiği festival, dünyanın önde gelen flamenko gitar virtüözlerini ve dansçılarını ağırlayacak.

Festival süresince konserler ve gösterilerin yanı sıra, atölye çalışmalarıyla flamenko severlere eğitim alma fırsatı sunulacak; flamenko tanıtım dersleri yapılacak; Tunalı Hilmi Caddesinde 'Flamenko Yürüyüşü' gerçekleştirilecek ve bir flamenko gecesi düzenlenecek.

Festivalin ilk günü 10 Ekim Cumartesi saat 20.00'de, dünya çapında hızla ün kazanan flamenko gitaristi İtalyan Livio Gianola, grubu ve dansçı Cristina Hall ile birlikte sahne alacak. ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonunda gerçekleşecek olan gösterin adı 'Otro Sitio'(Başka Bir Yer).

11 Ekim Pazar saat 19.00'da, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde, Türk dansçı Senem Balaban ile İsveçli dansçı Siri Salminen tarafından oluşturulan, çağdaş flamenko dans projesi, 'Mirenesis Flamenco Project' sahne alacak.

Calo Flamenco ise 14 Ekim Çarşamba saat: 20.00'de Nesibe Aydın Sanat Akademisinde sahnede olacak. Ankara'lı grup, New Flamenko ve Fusion Flamenko gibi modern tarzlara kadar uzanan beste ve düzenlemeleriyle izleyenlerin karşısına çıkacak. Gruba genç dansçılar Elif Akbaydoğan ve Fırat Yalçın eşlik edecekler.

15 Ekim saat 20.00'de Çankaya'daki Crossroads Pub'ta, Ankara Flamenko Derneği bir fiesta (eğlence) düzenleyecek.

Festivale İspanya'dan katılacak olan 'Oscar Guzman Ensemble' grubu ise, festivalin kapanış günü olan 17 Ekim Cumartesi günü saat 20.00'de Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda bir performans sergileyecek. Kısa bir süre önce çıkardığı 'Calle de las Memorias' (Hatıralar Sokağı) albümünü icra edecek. Gruba danslarda Lola Jaramillo ve Jesús Herrera eşlik edecek. CİHAN
<< Önceki Haber 9. Uluslararası Ankara Flamenko Festivali 10 Ekim'de başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER