AB komiserinden Kosova muhalefetine uyarı


AB Komisyonu'nun Genişleme Müzakereleri ve Komşuluk Politikalarından sorumlu üyesi Johannes Hahn, Kosova'da parlamento çalışmalarını engelleyen muhalefetin AB ile entegrasyon hedefine zarar verdiğini söyledi.

AB ile istikrar ve ortaklık anlaşmasını imzalayan Kosova'ya gelen Johannes Hahn, Başbakan İsa Mustafa ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. "AB yolunda ilerlemenin hızı ülkenin kendisi tarafından belirlenir." diyen Hahn, parlamentonun çalışmasının engellenmesinin bu hızı yavaşlattığını vurguladı.

Kosova'da muhalefet, Sırpların bulunduğu bölgelere daha fazla özerklik tanıyan anlaşmaya ve Karadağ ile sınırın yeniden belirlenmesine tepki göstererek meclis çalışmalarını engelliyor.

Görüşmede, Kosova vatandaşlarının Avrupa'ya vizesiz seyahatinin de ele alındığını belirten Hahn, Kosova'nın bu konuda gereken reformları yerine getirdiğini ve yıl sonuna kadar AB Komisyonu olarak vize muafiyeti için tavsiyede bulunabileceklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga tarafından kabul edilen Hahn, Kosova Meclisi'nde bir konuşma yaptı ve ülkenin iç sorunlarını çözmesini istedi. CİHAN
<< Önceki Haber AB komiserinden Kosova muhalefetine uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER