ABD Bağımsızlık Günü kutlaması sırasında silahlı saldırı

Amerika'da silahlı saldırıların bir türlü önüne geçilemezken yeni bir olayın da Bağımsızlık Günü kutlamaları sırasınta yaşandığı aktarıldı.

SHABER3.COM

ABD'de bireysel silahlanma nedeniyle sık sık yaşanan silahlı saldırılara bir yenisinin eklendiği belirtildi.

ABDPost.com'da yer alan habere göre Lake County Şerifi Twitter'da yaptığı açıklamada, "Bağımsızlık Günü geçit töreni güzergahı bölgesinde silahlı saldırganla sıcak temas kuruldu. Bölgedeki vatandaşların kısa sürede çatışma alanından kaçmalarını istiyoruz."
Highland Park Belediye Başkanı Nancy Rotering da Highland Park polisinin şehir merkezindeki bir olaya müdahale ettiğini ve 'Fourth Fest'in iptal edildiğini tweetledi.

Highland Park yetkilileri, insanları şehir merkezine sığınmaya çağırıyor.

D-Ill. Temsilcisi Brad Schneider, silah seslerinin, töreninin başında duyulduğunu söyledi. Ayrıca, "Ekibim ve ben güvendeyiz" diye tweet attı.

Illinois Valisi JB Pritzker, "Eyalet polisi olay yerinde ve tüm devlet kaynaklarını topluma sunduk. Etkilenenlere yardım etmek için yerel yetkililerle çalışmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

SALDIRGAN 50-60 EL ATEŞ AÇTI

Şu an itibariyle saldırgan yakalanmış değil. Emniyet güçleri halkın evlerinden çıkmaması gerektiğini söylüyor. Bazı tanıklara göre bir binanın üst katından geçit törenine 50-60 kez ateş açtı.
ABD medyasında yer alan haberlere göre ise görgü tanıkları kutlamaların yapıldığı alanda yerde kanlar içinde yatan kişiler olduğunu söyledi.
Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ise silah seslerinin duyulmasının ardından tören alanındaki kalabalığın panik halinde kaçıştığı görülüyor.

Kesin rakam bilinmemekle birlikte onlarca ölü ve yaralı olduğu iddia ediliyor.
<< Önceki Haber ABD Bağımsızlık Günü kutlaması sırasında silahlı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER