ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden bugün geliyor

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Fethullah Gülen’in iadesi konusunda Türkiye’nin taleplerini ilettiği, ve Türk ordusunun Cerablus'a operasyon yaptığı süreçte bugün Ankara’ya ziyarette bulunacak.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden bugün geliyor



ABD’nin iki numarası Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın, bu sabah geleceği Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım ile ayrı ayrı görüşecek. Kritik Ankara ziyareti 7 saat sürecek.

Biden, ilk olarak TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirecek. Daha sonra 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM yerleşkesini gezecek olan Biden, öğlen saatlerinde Çankaya Köşkü’ne geçerek Başbakan Binali Yıldırım ile görüşecek. İkili, görüşmenin ardından burada basın açıklaması yapacak. Biden’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceği belirtildi.

Biden’ın ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nde Fulbright bursiyerleri ile de bir görüşme yapması planlanıyor. Biden, programının ardından akşam saatlerinde İsveç’in başkenti Stockholm’e geçecek. 
<< Önceki Haber ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden bugün geliyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER