ABD Büyükelçiliği önünde 'ayakkabılı, çuvallı' Obama protestosu

ABD Büyükelçiliği önünde 'ayakkabılı, çuvallı' Obama protestosu

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, G20 Zirvesi için Türkiye'ye gelecek olan ABD Başkanı Barack Obama'yı bu ülkenin Ankara Büyükelçiliği önünde ayakkabı ve çuvalla protesto etti.

Kızılay Güvenpark'ta bir araya gelen TGB üyeleri, 'Dünyanın en büyük teröristine meydan okuyoruz' pankartı açtı. Ellerinde maket ve eski ayakkabı taşıyan grup, kortej oluşturup, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yürüdü. Emniyet güçleri yürüyüş güzergahında güvenlik önlemi aldı. Polis, elçiliğin bulunduğu sokağa giren TGB üyelerinin üzerini aradı.

TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, "Türk gençliği, hepinize çağrımızdır. Dünyanın en büyük teröristi Türkiye'ye geliyor. Ayağa kalkalım ve meydan okuyalım." dedi. ABD'nin dünya genelinde yaptığı saldırıları ve işgalleri hatırlatan Cengiz, "O terörist G20 toplantısına katılmak için Türkiye'ye geliyor. Bizim G20 toplantısıyla ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Ülkeler arasında her zaman dayanışma, fikir alışverişi, bunların gerçekleşmesinde herhangi bir endişemiz yok. Zaten dünyada ABD artık bu katliamları yapacak, kudrete ve güce sahip değil. Yenilen ve geri çekilen bir kuvvet. Ama biz Obama'nın vatanımıza ayak basmasını istemiyoruz. O ayakları kanlıdır." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından, 'Titre Obama Türk gençliği geliyor' sloganları atan grup, yanlarındaki ayakkabı ve çuvalları yere bıraktı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber ABD Büyükelçiliği önünde 'ayakkabılı, çuvallı'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER