ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Sırbistan'da


ABD Dışileri Bakanı John Kerry, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) toplantısının yapılacağı Sırbistan'a geldi. Başkent Belgrad'a gelen Kerry burada Sırbistan Başbakanı Aleksandr Vucic ile görüştü.

Kerry, Sırbistan Başbakanı Vucic'i Avrupa Birliği yolunda gerçekleştirdikleri reformlar ve katettikleri yoldan dolayı tebrik etti. John Kerry, " Sizin, AB yolunda attığınız adımlardan dolayı kutluyorum. Bu yolda oldukça seri adımlar attınız, ülkenizin ekonomik açıdan gelişmesi ve halkınızın refahı açısından bu atılan adımları destekliyoruz. " dedi.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı, Sırp Hükümetinin Kosova ile gerçekleştirdikleri dialoğa da değindi. John Kerry, "Kosova hükümeti ile geliştirilen ilişkilerden dolayı Sayın Vucic'e takdirlerimi iletiyorum. Geçmiş geçmişte kaldı şimdi daha iyi bir gelecek ve insanların daha müreffeh bir yaşama sahip olmaları adına adımlar atmalıyız. " ifadesini kullandı.

Sırbistan Başbakanı Aleksandr Vucic de yaptığı konuşmada AGİT toplantısının Belgrad'da yapılıyor olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Vucic, AB yolunda atılan adımlarda Amerika'nın gösterdiği destek ve ikili ilişkilerin geliştirilmesinde ki katkılardan dolayı Kerry'ye teşekkür etti. CİHAN
<< Önceki Haber ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Sırbistan'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER