ABD'li ünlü hukukçular, Turgut Özal Üniversitesi öğrencileri ile buluştu

ABD'li ünlü hukukçular, Turgut Özal Üniversitesi öğrencileri ile buluştu

Merkezi Salzburg'da bulunan Uluslararası Hukuk Araştırmaları Merkezi (CILS) uzmanlarından Amerikalı ünlü hukukçular Mark S. Anderson ile Mary C. Fontaine, Turgut Özal Üniversitesi (TÖÜ) Hukuk Fakültesinin davetlisi olarak Türkiye'ye geldi. Ünlü isimler iki hafta boyunca Hukuk Fakültesi öğrencileriyle çeşitli seminerlerde buluştu. Anderson ile Mary öğrencilere ABD hukuku ile ilgili geniş bilgilendirme yaptı.

Amerikalı ünlü hukukçular Mark S. Anderson ile Mary C. Fontaine seminerlerde hukuk öğrencilerine, ABD hukuk sisteminin yapısı, hukukun kaynakları ile ilgili bilgilendirme yaptı. Anderson ve Mary, mali hukuk ve hukukun özel alanlarıyla alakalı açıklamalarda bulundu. Mary Fountaine Turgut Özal Üniversitesi için şöyle konuştu: "Hukuk Fakültesini önemli çalışmalar yapan bir yer olarak bulduk ve çalışmalarını paylaşma konusunda istekli olduklarını gördük. Çok meraklı öğrencilerle karşılaştık. CILS'e çok iyi bir rapor yazacağız ve iş birliğini sürdürmeye devam edeceğiz."

Mark Anderson ise "İnsanlardan aldığımız izlenime göre burası birinci sınıf bir üniversite. Öğrenciler seminerlerde çok istekliler. Öğrencilerin İngilizceleri çok güçlüydü ve sorularıyla semineri bizim için özel hale getirdiler. Buradaki deneyimimiz eşsizdi ve bunun üzerine çıkacak bir deneyimle karşılaşacağımı düşünmüyorum."

20 yılı aşkın süredir hukuk alanında çalışmalarıyla tanınan Mary Fontaine dünyanın on dördüncü büyük avukatlık şirketi olan ve bin 500 avukat barındıran Mayer Brown firmasının ortaklarından. Fontaine aynı zamanda Euromoney'in dünyanın önde gelen finans avukatları sıralamasında da yer alıyor. Mark Anderson ise Amerika'da çeşitli üniversitelerde 5 yıldır ABD anayasa hukuku, ticaret hukuku ve iş hukuku alanında dersler veriyor. CİHAN
<< Önceki Haber ABD'li ünlü hukukçular, Turgut Özal Üniversitesi öğrencileri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER