ABD ordusunda aşı düzenlemesi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Eylül 15 2021
ABD Ordusu tarafından bugün yapılan açıklamada, aşı olmayı reddeden subayların görevden uzaklaştırılabileceği aktarıldı. Pentagon, daha önce ordu mensuplarına aşı olma zorunluluğu getirmişti.
ABD ordusundan bugün yapılan açıklamada, corona virüs aşısı olmayı reddeden Amerikan ordusu subaylarının görevlerinden uzaklaştırılabileceğini hatta terhis edilebilecekleri ifade edildi.
GEÇERLİ SEBEP SUNANLAR MUAF TUTULACAK
Savunma Bakanı Lloyd Austin, ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) Pfizer/BioNTech'in Corona virüsü aşısına tam onay vermesinin ardından, görev başındaki tüm ordu mensuplarına aşı olmasını zorunluluğu getirmişti.
Reuters’ın haberine göre, ordu, subayların geçerli tıbbi ve dini gerekçelerle bu zorunluluktan muaf tutulabileceklerini belirtti. Yapılan açıklamada, “Aşı olmayı reddeden ve muafiyet talebinde bulunmayan komutan, başçavuş ve Komuta Seçim Listesi pozisyonlarındaki subaylar görevden alınabilir” ifadeleri yer aldı.
ENDİŞE VERİCİ BOYUTTA
Ordudan tarafından yapılan açıklamada, aşı olmayı reddeden askerlere ilk olarak üstlerinin danışmanlık vereceğini, eğer ısrarlarını sürdürürlerse, idari ya da disiplin cezası alabilecekleri, buna yetkilerinin hafifletilmesi veya görevden alınmalarının dahil olduğu belirtildi.
Ordu Başhekimi Raymond Scott Dingle, corona virüsünün Delta varyantının ‘endişe verici boyutta’ olduğunu ifade ederken, aşının en büyük koruyucu olduğunu vurguladı. ABD Savunma Bakanlığı geçen hafta 353 binden fazla personelinde Corona virüsü görüldüğünü ve 450'den fazla ölüm vakasının kayda geçtiğini açıklamıştı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?5.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'8.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç9.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!10.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...


