ABD'den Türkiye'ye yaptırım açıklaması

Türkiye'nin Rus hava savunma sistemi S-400'leri satın almasına karşı çıkan Amerika'dan yeni bir açıklama geldi.

SHABER3.COM

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanı Steven Mnuchi, "Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alımı konusunda yaptırımları değerlendiriyoruz, henüz bir karar vermedik." ifadesini kullandı.

Beyaz Saray önünde gazetecilere açıklama yapan Mnuchin, herhangi bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağına dair soruya, "Bu konuyu gözden geçiriyoruz. Kesin bir karara dair bir yorum yapamam, ancak bunu inceliyoruz." cevabını verdi. 

TÜRKİYE, F-35 PROGRAMINDAN ÇIKARILDI

ABD daha önce de Türkiye'yi ortak üreticileri arasında yer aldığı F-35 programından çıkarmıştı. 

Bunun üzerine uçağın üreticisi olan Lockheed Martin şirketi, Türkiye'de üretilen parçaların ABD'de üretilmeye başlanacağını açıklayıp Türk şirketleri tedarik zincirinden çıkarmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Rusya'dan S-400'leri satın almasında selefi Barack Obama'yı suçluyor. 

TRUMP, "MÜEYYİDE YERİNE DİPLOMASİ" DİYOR

Trump'ın Türkiye'ye CAATSA (ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Kanunu) kapsamında müeyyide uygulamak istemediği biliniyor.

Trump, önceki ay Beyaz Saray'da Cumhuriyetçi Parti senatörleriyle toplantı yapmıştı. Cumhuriyetçi heyet, Rus yapımı S-400 hava savunma sistemi satın aldığı için Türkiye’yi CAATSA kapsamındaki zorunlu müeyyidelerden muaf tutmaması yolunda Trump’a baskı yapmıştı. 

Trump ise “sert yaptırımlar yerine Türkiye ile müzakere edilmesini” savunmuştu.
<< Önceki Haber ABD'den Türkiye'ye yaptırım açıklaması Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER