Abdullah Gül'e savaş ilan ettiler

Günlerdir süren kitap tartışmasından sonra yandaş gazeteler Gül'ü açıktan hedef aldı. Akşam ve Güneş gazeteleri, Gül'ü AKP karşıtı davranmak ve partiyi yıkmaya çalışan planlar içinde olmakla suçladı.

Abdullah Gül'e savaş ilan ettiler

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 12 yıl boyunca başdanışmanlığını yapan Ahmet Sever'in kaleme aldığı "Abdullah Gül ile 12 yıl" kitabı, uzun süredir gizliden devam eden Gül-Erdoğan tartılmasını gün yüzüne çıkardı. Kitapla ilgili iki gündür yayınlanan haberlerden sonra yandaş gazeteler devreye girdi. Şimdiye kadar kavgayı inkar eden yandaş medua, bugün ise açıktan Abdullah Gül'e savaş açtı.

"HEDEF ERDOĞAN'I YALNIZLAŞTIRMAK"

Erdoğan'a aşık olduğunu söyleyen işadamı Ethem Sancak'a ait olan Akşam ve Güneş gazeteleri manşetten Gül'ü hedef aldı. "Hedef Erdoğan'ı yalnızlaştırmak" manşeti ile çıkan Akşam gazetesi, AKP'li Metin Külük'ün sözlerine yer verdi. Kitabın Gül'ün izni ile yazıldığını özellikle vurgulayan gazete, Külünk'ün "Gül'e artık yerini belli et diyeceğiz" sözlerini de spota taşıdı.

"ŞENER" HATIRLATMASI

Güneş gazetesi ise Abdullah Gül'ü, AKP'yi bölmek için Aydın Doğan ile işbirliği yapmakla suçladı. "Kukla hükümet formülü" manşeti ile çıkan gazete, "Doğan daha önce başaramadığı Abdüllatif Şener formülünü bu kez Gül üzerinden güncellemeye çalışıyor" ifadelerine yer verdi.

"GÜL AK PARTİYİ KARIŞTIRMAK İÇİN YAZILAN KİTABA ONAY VERDİ"

Haberde, "Doğan ile ittifak görüntüsü veren Gül'e tabandan da tepki yağdı. Gül'ün seçim öncesi basımına izin vermediği kitabın Ak Parti'nin iktidarı kaybetmesinin ardından piyasaya sürülmesi öfkeye sebep oldu" denilerek Gül'e çok ağır eleştiriler yöneltildi.




<< Önceki Haber Abdullah Gül'e savaş ilan ettiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER