Acil çağrı numaraları 112 altında toplanacak


Çorum'da acil çağrı numaralarının 112 çatısı altında toplanması amacıyla 5 bin 900 metrekarelik arazi üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi inşa edilecek.

Acil çağrıların tek merkezde toplanmasını sağlayacak proje ile vatandaşlar 110, 112, 155, 156 ve 171 gibi ayrı ayrı numaraları aramak yerine sadece 112'ye ulaşarak acil durum bildirisi yapabilecek. Proje Çorum'da da uygulanacak. Yapılan çalışmalar hakkında yazılı bir açıklama yapan Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, acil durumlarda vatandaşların nereyi arayacakları konusunda tereddütler yaşandığını hatırlattı. Proje sayesinde sadece ortak bir numaradan yardım alınabileceğini dile getiren Uslu, birden fazla kurumun müdahalesi gereken olaylarda koordinasyon sağlanacağını kaydetti.

28 MART'TA İHALE YAPILACAK

Projesi İçişleri Bakanlığınca hazırlanan 112 Acil Çağrı Merkezinin ihalesinin İl Özel İdaresi tarafından 28 Mart Pazartesi günü yapılacağını belirten Uslu, şu bilgileri verdi: "Ankara yolu 4. kilometrede 5 bin 900 metrekarelik arazi üzerine yapılacak olan 112 Acil Çağrı Merkezinde görevli memurlar gün boyu gelen çağrıları ilgili kurumlara yönlendirecek. Herhangi bir vatandaş tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi arandığında, sabit hatlardan gelen çağrılarda eş zamanlı olarak arayan kişinin isim, adres ve konum bilgisi görülecek. Mobil hatlar üzerinden yapılan çağrılarda ise çağrının yapıldığı yerle ilgili olarak yaklaşık bir yer belirlemesi yapılabilecek." CİHAN
<< Önceki Haber Acil çağrı numaraları 112 altında toplanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER