Adalet Bakanlığı'nın 'Arda Turan'ın transfer durumu' sorusu Meclis'te


CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Adalet Bakanlığı mülakatında adaylara sorulan ilginç soruları TBMM gündemine taşıdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yazılı cevaplaması talebiyle soru önergesi veren Eren Erdem, "Sosyal medyada Adalet Bakanlığı'nın düzenlediği Yazı İşleri ve İdari İşler Müdürlüğü mülakat sınavında adaylara 'Sineğin kaç gözü vardır?', 'Bir otobüse kaç pinpon topu sığar? Pinpon topu kaç gramdır?', 'Hz. Yusuf'un peygamberlikten önceki işi nedir?', 'Arda Turan'ın transfer durumu nedir?' gibi sorular sorulduğuna dair haberler yer almaktadır." dedi.

CHP'li Erdem bu çerçeveden hareketle Davutoğlu'na şunları sordu: "Bu sorular kim veya hangi kurul tarafından hazırlanmaktadır? Bu sorularla neyin ölçülmesi amaçlanmaktadır? Bahsi geçen jüri kimlerden oluşmaktadır?
Bakanlıkta çalışacak kişilerde hukuk bilgisinin aranmamasının gerekçesi nedir? Hukuksuzluğun farkına varılmasının engellenmesi mi istenmektedir?
Kadrolar seçilirken dini soruların yanında basit zeka soruları sorulmasının gerekçesi, halihazırda varolan kadrolarla ilgili bir sorun mudur yoksa tamamen tercih mi söz konusudur?
Adalet Bakanlığı'nda gerçekleşen bu 'adaletsizliğin' yurttaşların yargı kurumuna duyduğu güvensizliği daha da artırmaması için herhangi bir sınav tekrarı yapılacak mıdır?
Medyaya yansıyan yolsuzluk olaylarının tekrar yaşanmaması için kabineyi oluştururken bakan adaylara da dini sorulardan oluşan bir mülakat yapılmasının faydalı olacağını düşünüyor musunuz?
Benzer sorular hakimlik ve savcılık sınavları ve diğer kurumların sınavları için de düşünülmekte midir?"Mecliste-1947769.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Adalet Bakanlığı'nın 'Arda Turan'ın transfer durumu'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER