Adalet Partisi yeniden kuruluyor


12 Eylül 1980 askeri darbesiyle kapatılan Adalet Partisi (AP) Vecdet Öz başkanlığında yeniden kuruluyor. Partinin basına tanıtım toplantısında konuşan Öz, 13 yıllık AK Parti iktidarını eleştirdi. Öz, "Gelen kara paraların aklanarak, ayakkabı kutularından nasıl çıktığını görüyorum. Fakirin, fukaranın ve yetimin nasıl hakkını yediklerini görüyorum. 'Haram helal ver Allah'ım, bizim çocuk yer Allah'ım' zihniyetiyle Müslümanlık yaptıklarını görüyorum." dedi.

12 Eylül darbesiyle kapatılan Adalet Partisi'ni (AP), 12 Eylül'ün 35. yıl dönümünde yeniden kurmak için adım atıldı. 17 Eylül'de siyaset sahnesine gireceği duyurulan partinin basına tanıtım toplantısı Eyüp'te bir düğün salonunda gerçekleştirildi. Ambleminde kitap ve güneş bulunan yeni Adalet Partisi'nin kurucu başkanlığını Vecdet Öz yapacak. Partinin kuruluşu ile ilgili açıklamalarda bulunan Vecdet Öz, "Bu millet 7 Haziran'da dizini dövmeye başlamıştır. 7 Haziran'dan sonra yüzde 10 ceza keserek, AKP'nin tek başına iktidar koltuğunu elinden alarak, koalisyona muhtaç etmiştir. Milli irade tecelli etmiştir. İlla iktidarım, yakasını bırakmam şeklinde koltuğa yapışan zihniyet, 1 Kasım'da bir ders daha alacaktır. MHP'ye oy verenler bu seçimde sandığa gitmeyecek, kararsızların da oyu artacaktır." ifadelerini kullandı.

'HARAM HELAL VER ALLAH'IM BİZİM ÇOCUK YER ALLAH'IM ZİHNİYETİYLE MÜSLÜMANLIK YAPILIYOR'

Türkiye'yi yönetenlerin 'haram helal ver Allah'ım, bizim çocuk yer Allah'ım' zihniyetiyle Müslümanlık yaptıklarını vurgulayan Öz, "Bugün Türkiye'de ihracatın durduğunu görüyorum. Türkiye'nin baş aşağı gittiğini görüyorum.Dört yoldan para kaynaklarının tükenmek üzere olduğunu görüyorum. Dış ticaretin 15 milyar doları aştığını görüyorum. İç borcun da ona yaklaştığını görüyorum. Gelen kara paraların aklanarak, ayakkabı kutularından nasıl çıktığını görüyorum. İhale kanunlarını değiştirmek suretiyle, müteahhit olmayan kişilerin taşeronluk yasası ile ihaleleri alıp, başkalarına komisyonla dağıttığını görüyorum. Hazineyi nasıl boşalttıklarını görüyorum. Fakirin, fukaranın ve yetimin nasıl hakkını yediklerini görüyorum." şeklinde konuştu.

İktidara geldiklerinde demokratik misyonu tekrar üstleneceklerini anlatan Öz, şunları söyledi: "Hükümetin ilgisiz, alakasız bıraktığı demokrat misyonunu Allah nasip ederse düştüğü yerden kaldıracağız. Biz iktidara gelirsek, Türkiye Cumhuriyeti dönemini ağız tadıyla yaşayacaktır. Devlet, devlet gibi olacaktır. Adı Ak olan rengi gri olan, 'beraber yürüdük biz bu yollarda' dediği arkadaşlarını kullandıktan sonra bir bir terk eden önce cemaati paralel ilan eden, sonra beraber yürüdüğü ve açılımla kandırdığı terör odaklarını yüz üstü bırakan daha sonra da nasıl hesap veririm diyen, 17 Aralık hadisesiyle cemaatin ihbarıyla karşılaştıktan sonra bunun altında kalan bir partidir Adalet ve Kalkınma Partisi."

CİHAN
<< Önceki Haber Adalet Partisi yeniden kuruluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER