Adana Büyükşehir Belediyesi'nde sahte diploma vurgunu iddiası


Adana Büyükşehir Belediyesi'nde işe alınan yüzlerce işçi için işe girdikten sonra sahte diploma düzenlendiği, işçiye asgari ücret ödenip yüksek maaş tutarını ise belediye yetkililerinin aldığı iddia edildi.
Yerel Ekspres Gazetesi'ndeki habere göre, Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Daire Başkanlığı'na hizmetli olarak işe alınan işçiler, belediyede görev yapan personeller tarafından ilkokul mezunlarına lise, lise mezunlarına da üniversite diploması tanzim edilerek öğretmen gösterildi. Bankaya maaş olarak asgari ücret yatırılan işçilere, yüksek maaş ödeniyormuş gibi gösterilip haksız kazanç elde edildi. Durum, bir işçinin olayı fark etmesi ve yönetim tarafından işten atılmasıyla ortaya çıktı. İ.P. adlı çalışan, durumdan haberdar olduktan sonra Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak sorumlular hakkında şikayetçi oldu. İ.P. dilekçesinde, kendisinin Gençlik Spor Daire Başkanlığı'nda hizmetli olarak çalıştığını ancak yetkili kişilerin kimlik bilgilerini kullanıp kendisi adına sahte diploma düzenlediğini, öğretmen olarak gösterip kendisine yüksek maaş ödeniyormuş gibi sahte diploma ile haksız kazanç elde edildiğini ileri sürdü. Kendisine ödenen maaş miktarının belli olduğunu ifade eden İ.P., şikâyet dilekçesinde, "Ben zaten buraya hizmetli olarak girmiştim. Adıma böyle bir diploma düzenlendiğinden haberim yoktur. Fakat yönetim değiştikten sonra yeni gelen yönetim bana bu durumu bildirdi. Ben böylece diplomadan haberdar oldum. Bu güne kadar benim adıma düzenlenen sahte diploma ile yüksek maaş alınmaktaymış. Yapılan bu sahtecilik ortaya çıktıktan sonra yeni gelen yönetim beni işten çıkarttı. Halbuki bu durumdan haberdar olmadığım gibi tarafıma ödenen maaş tutarları ektedir. Bu olayda kimlik bilgilerim kullanıldığı gibi birde işten çıkarılmama neden olmuşlardır. Sorumlular hakkında şikayetçiyim. İş bu nedenle savcılığınıza müracaat etmiş bulunmaktayım." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu yetkilileri ise konuyla ilgili bir açıklama yapmayı düşünmediklerini bildirdi. Adı geçen basın yayın organının son dönemde kendilerini periyodik olarak eleştirdiğini ifade eden yetkililer, "O zaman her eleştiriyle ilgili bir açıklama yapmamız gerekiyor." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Adana Büyükşehir Belediyesi'nde sahte diploma vurgunu iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER