Adanalı şehidi binler uğurladı


Şırnak'ta PKK'lı teröristler tarafından keskin nişancı tüfeğiyle vurularak şehit olan 24 yaşındaki Özel Harekat polisi Volkan Çay, memleketi Adana'da dualarla toprağa verildi.

Şırnak'ta sürdürülen operasyonlar sırasında merkeze bağlı Dicle Mahallesi'nde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma sırasında, keskin nişancı tüfeğiyle vurularak şehit olan Özel Harekat polisi Volkan Çay'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi hava yoluyla Adana'ya getirildi. Daha sonra Adana merkez Sarıçam ilçesi Mustafalar köyündeki baba evine götürülen şehidin cenazesini yakınları ve binlerce Adanalı tekbirler ve gözyaşlarıyla karşıladı. Baba evinde helallik alındıktan sora köy mezarlığına getirilen şehidin cenazesi, burada kılınan cenaze namazının ardından dualarla toprağa verildi.

Şehidin kız kardeşi Selin Çay, oğlunu kucağına alarak, "Bak oğlum bu Volkan dayın. Tabutuna dokun. Ne hayallerimiz vardı da ne oldu. Böyle aklımıza gelmedi." diyerek göz yaşlarına boğuldu. Şehidin babası Veysel Çay ise Adana Valisi Mustafa Büyük ve Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek tarafından sakinleştirildi. Bu sırada fenalaşan şehidin annesi Sibel Çay'a sağlık ekipleri müdahale etti.

Cenaze törenine; şehidin yakınlarının yanı sıra Adana Valisi Mustafa Büyük, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Bulut, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Adanalı şehidi binler uğurladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER